Βέλγιο: Μείωση των εισαγωγών στις ΜΕΘ παρά το ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19

0
170

Eurokinissi

Συνεχίζεται η μείωση των εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων στο Βέλγιο, παρά το ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19 που καταγράφεται ημερησίως.

Στις 10 Ιανουαρίου καταγράφηκαν πάνω από 37.000 θετικά κρούσματα κορονοϊού στο Βέλγιο.

«Ποτέ δεν είχαμε τόσα πολλά κρούσματα στη χώρα μας», δήλωσε ο βέλγος ιολόγος Στίβεν Βαν Γκούχτ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για το 5ο κύμα κορονοϊού στη χώρα, με επικρατούσα την παραλλαγή Omicron, η οποία σε αυτό το στάδιο δεν φαίνεται να οδηγεί σε αύξηση των εισαγωγών στην εντατική. Ο Βέλγος ιολόγος εκτίμησε ότι το Βέλγιο βρίσκεται ακόμα σε «ανοδική φάση» του 5ου κύματος, ωστόσο παρατήρησε ότι «ο ρυθμός φαίνεται να επιβραδύνεται» και ότι «ο αριθμός των ασθενών στην εντατική συνεχίζει να μειώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει διαχειρίσιμη».

Μέχρι τις 13 Ιανουαρίου, υπήρχαν 406 ασθενείς με Covid στην εντατική – ένας αριθμός ο οποίος μειώνεται σταθερά μετά την κορύφωση στις 11 Δεκεμβρίου (839 ασθενείς στην εντατική), σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, Sciensano.

Την τελευταία εβδομάδα, ο μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων ξεπέρασε τις 23.600 (+71% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ καταγράφηκαν κατά μέσο όρο 183 εισαγωγές σε νοσοκομεία με Covid19 (+6,7%) μέσα σ’ ένα 24ωρο.

Το ποσοστό θετικότητας των τεστ είναι 28% (κατά μέσο όρο 87.000 τεστ ημερησίως).

Το τελευταίο 24ωρο, 23 άτομα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού.

Στο Βέλγιο έχει εμβολιαστεί πλήρως το 76% του συνολικού πληθυσμού, ενώ η ενισχυτική δόση έχει χορηγηθεί στο 47,9% του πληθυσμού.

Πηγή: thepresident.gr