Κ.Μπογδάνος: Να επιτραπεί το κυνήγι υπό αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς

0
129
EUROKINISSI

Να επιτραπεί το κυνήγι υπό αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς, ζητά ο βουλευτής Α’ Αθηνών με τη ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Μάλιστα, στο κείμενο της ερώτησής του αναφέρει ότι «η οργανωμένη θήρα αποτελεί μορφή προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας, με σκοπό την προστασία και τη διαφύλαξη αυτού, καθώς και των θηρεύσιμων ειδών που το απαρτίζουν».

«Όπως κάθε άλλη δραστηριότητα περιορίστηκε εσχάτως προς προστασία της δημόσιας υγείας» σημειώνει, συμπληρώνοντας «Εντούτοις, η εξακολούθηση της απαγόρευσής της θήρας λόγω των μέτρων εναντίον της πανδημίας, κρίνεται πλέον ως μη αναγκαία για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως υποστηρίζουν με επανειλημμένες δημόσιες επικοινωνίες τους και οι ανά την Ελλάδα κυνηγετικοί σύλλογοι και φορείς».

Τονίζει, δε,  στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε., η κυνηγετική δραστηριότητα έχει εξαιρεθεί από τα περιοριστικά μέτρα, καθώς κρίνεται ότι δεν συντρέχει κίνδυνος δημόσιας υγείας και διασποράς του covid-19.

«Άλλωστε, η κυνηγετική δραστηριότητα δεν ασκείται εντός του αστικού ιστού, αλλά στην ύπαιθρο και κατά κανόνα ως μοναχική δραστηριότητα, σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα συνωστισμού και συγχρωτισμού, όπως άλλες δραστηριότητες στα μεγάλα αστικά κέντρα» υπογραμμίζει ο κ. Μπογδάνος.

«Οι εκατοντάδες χιλιάδες κυνηγοί και τα πλέον των πεντακοσίων σχετικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, συγκροτούν μία αγορά που δεν θα έπρεπε να αφεθεί στην τύχη της υπό οικονομικές συνθήκες πανδημίας» επισημαίνει.

Τέλος, ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς «Πότε σχεδιάζεται να επιτραπεί η μεμονωμένη μετακίνηση των κυνηγών για την άσκηση της θήρας, κάτω από συγκεκριμένες και αυστηρές προϋποθέσεις του πρωτοκόλλου COVID-19».

Πηγή: thepresident.gr