Το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί τον στρατό της Αρμενίας πως άνοιξε πυρ στη μεθόριο

0
47

Οι ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας άνοιξαν πυρ εναντίον θέσεων του στρατού του Αζερμπαϊτζάν στην παραμεθόρια περιοχή Σανταράκ, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το αζερικό υπουργείο Άμυνας.

«Μονάδες των αρμενικών ένοπλων δυνάμεων άνοιξαν πυρ εναντίον θέσεων του αζερικού στρατού με διάφορα όπλα», ανέφερε σε δελτίο Τύπου αναρτηθέν στον ιστότοπό του.

Σχηματισμοί του αρμενικού στρατού άνοιξαν πυρ επίσης κοντά στη Σούσα, στον διεκδικούμενο θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από το Γερεβάν για την κατηγορία του Μπακού μέχρι στιγμής.

Οι δυο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες του Καυκάσου ενεπλάκησαν σε δυο πολέμους, τα χρόνια του 1990 και του 2020, για τον έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που διεθνώς αναγνωρίζεται ως τμήμα της αζερικής επικράτειας αλλά κατοικείται κυρίως από Αρμένιους. Στον πιο πρόσφατο πόλεμο-αστραπή έξι εβδομάδων, το φθινόπωρο του 2020, το Αζερμπαϊτζάν ανακατέλαβε εδάφη ελεγχόμενα από την Αρμενία για δεκαετίες.

Οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ των δυνάμεων των δυο κρατών στα σύνορα είναι συχνές παρότι βρίσκονται σε εξέλιξη ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις κυβερνήσεις τους, που φέρονται να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.

Πηγή: thepresident.gr