Τη δημιουργία μεταπολεμικά αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης εντός της Ρωσίας προτείνει σύμβουλος του Ζελένσκι

0
50

Ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Μιχαήλο Ποντολιάκ, δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μήκους 100-120 χιλιομέτρων εντός της Ρωσίας, κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία, ως μέρος μιας μεταπολεμικής διευθέτησης.

Η ζώνη θα ήταν απαραίτητη για να προστατεύονται οι περιοχές της Ουκρανίας από τους βομβαρδισμούς, έγραψε ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας στο Twitter.

«Το βασικό θέμα μιας μεταπολεμικής διευθέτησης θα πρέπει να είναι η καθιέρωση μέτρων προστασίας για να αποφευχθεί επανάληψη της επιθετικότητας στο μέλλον», έγραψε στην ανάρτηση του ο Ποντολιάκ.

Για την ασφάλεια των κατοίκων σε αρκετές περιοχές της Ουκρανίας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, έγραψε, «είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη 100-120 χιλιομέτρων στις δημοκρατίες του Μπέλγκοροντ, Μπριάνσκ, Κουρσκ και Ροστόφ».

Η αναφορά περιοχών της Ρωσίας ως Δημοκρατίες φαίνεται να είναι ένα νεύμα προς την Μόσχα που υποστηρίζει τις οντότητες των αυτονομιστών οι οποίες αυτοαποκαλούνται «Λαϊκές Δημοκρατίες» στις ουκρανικές περιοχές του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ οι οποίες συνορεύουν με την Ρωσία.

Ο Ποντολιάκ είπε ότι στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη πρέπει να υπάρχει αρχικά μια διεθνής παρουσία για να την ελέγχει.

«Πιθανότατα, στο αρχικό στάδιο με ένα υποχρεωτικό διεθνές κλιμάκιο ελέγχου», έγραψε.

Πηγή: thepresident.gr