Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας για το ναυάγιο στην Πύλο

0
51

Πορεία διαμαρτυρίας για το ναυάγιο στην Πύλο πραγματοποίησαν άτομα και πρωτοβουλίες του αντιεξουσιαστικού χώρου, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιρατσιστικές οργανώσεις.

Η συγκέντρωση έγινε στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου στις έξι και ακολούθησε πορεία στις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, με στάση στην κεντρική πύλη του λιμανιού, όπου οι διαδηλωτές άναψαν ένα πυρσό και φώναξαν συνθήματα υπέρ των μεταναστών και κατά των συνόρων, του φράχτη στον Έβρο, των αντιμεταναστευτικων πολιτικών και των επαναπροωθήσεων. Στη συνέχεια, η πορεία συνέχισε στη Λεωφόρο Νίκης και από εκεί στην πλατεία Αριστοτέλους και ολοκληρώθηκε στο άγαλμα του Ελ.Βενιζέλου.

Πριν ξεκινήσει η πορεία, στη συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου απώθησαν και απομάκρυναν διαδηλωτές με πανό του ΣΥΡΙΖΑ που ήθελαν να συμμετάσχουν στην πορεία. Κατά τη διάρκεια της πορείας κάποιοι από τους διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα με μαύρο σπρέι σε ένα εκλογικό σταντ του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Αγίας Σοφίας και σε διάφορα σημεία της διαδρομής.

Πηγή: thepresident.gr