Σύσκεψη υπό τον Ευ.Τουρνά για την ετοιμότητα της Πυροσβεστικής στη Δυτική Αττική

0
55

Η αποτελεσματική θωράκιση της Δυτικής Αττικής απέναντι στις πιθανές πυρκαγιές του καλοκαιριού και η αξιολόγηση της ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος, στη βάση του στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, με τους Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Αττικής.

«Στόχος είναι τα όποια συμβάντα δασικών πυρκαγιών υπάρξουν, να αντιμετωπιστούν εγκαίρως και να περιοριστούν στο ελάχιστο οι επιπτώσεις τους» τόνισε ο κ. Τουρνάς, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ανέφερε ότι διαπιστώνεται η ετοιμότητα του Σώματος και συνολικά του Μηχανισμού, ως αποτέλεσμα της εντατικής προετοιμασίας που έχει προηγηθεί από τις αρχές του χρόνου.

«Έχει γίνει έγκαιρη προετοιμασία, τα εναέρια μέσα έχουν αυξηθεί, η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς είναι αναβαθμισμένη. Βαδίζουμε με βάση το δόγμα ‘Πρόληψη, Προετοιμασία/Ετοιμότητα, Ανθεκτικότητα’, σε συνδυασμό και με την Άμεση Απόκριση στα έκτακτα συμβάντα», σημείωσε ο Υπουργός.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής, Υποστράτηγος Παναγιώτης Νιάφας, ο Διοικητής Περιφερειακών Πυροσβεστικών Δυνάμεων Αττικής, Υποστράτηγος Δημήτριος Πατράκης, ο Διοικητής Δυτικής Αττικής, Αρχιπύραρχος Χρήστος Πλατάς, καθώς και οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ελευσίνας, Μεγάρων και Πολεμικού Αεροδρομίου Ελευσίνας.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Αττικής, συζητήθηκαν θέματα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων που διαθέτει το Σώμα, με έμφαση και στο ζήτημα της ασφάλειας του προσωπικού.

Επίσης, συζητήθηκαν σχολαστικά τόσο τα επιχειρησιακά σχέδια επέμβασης για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, όσο και ο σχεδιασμός επιτήρησης για πρόληψη και άμεση επέμβαση σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ακολούθως, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επισκέφθηκε διαδοχικά τις εγκαταστάσεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ελευσίνας και Μεγάρων, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη του Σώματος για υπηρεσιακά ζητήματα.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Δυτική Αττική, ο κ. Τουρνάς επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται το «Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων» (ΜΕΤΠΕ) και 1η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) στη Μαγούλα, όπου ευχαρίστησε και συνεχάρη τις πυροσβέστριες και τους πυροσβέστες για το έργο τους και υπογράμμισε ότι στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την επίλυση των όποιων προβλημάτων και την περαιτέρω αναβάθμιση του Σώματος.

Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η σημερινή σύσκεψη έγινε σε συνέχεια αντίστοιχης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Ιουνίου στη Λαμία, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες με στόχο τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου ετοιμότητας των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πηγή: thepresident.gr