Συνεργασία Siemens – Microsoft για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στη βιομηχανία

0
23

Ενώνουν τις δυνάμεις του Siemens και Microsoft με στόχο να προφέρουν την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης σε βιομηχανικούς κλάδους σε όλο τον κόσμο. Το πρώτο βήμα έγινε με την παρουσίασε του Siemens Industrial Copilot, ενός εργαλείου με τεχνητή νοημοσύνη που ανέπτυξαν από κοινού οι δύο εταιρείες και αποσκοπεί στη βελτίωση της συνεργασίας ανθρώπου-μηχανής στη βιομηχανία.

της Γωγώς Κατσέλη

Το Siemens Industrial Copilot θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν, να βελτιστοποιούν και να εντοπίζουν γρήγορα τα σφάλματα σε περίπλοκο κώδικα αυτοματισμού και να μειώνουν αισθητά τους χρόνους προσομοίωσης μειώνοντας αισθητά τους χρόνους εργασίας. Παράλληλα, εισάγει πληροφορίες αυτοματισμού και προσομοίωσης διαδικασιών από την ανοικτή ψηφιακή επιχειρηματική πλατφόρμα της Siemens, Siemens Xcelerator, και τις ενισχύει με την υπηρεσία Azure OpenAI της Microsoft, με τους πελάτες να διατηρούν έτσι τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων τους, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται για την εκμάθηση των υποκείμενων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Επιπλέον, το νέο εργαλείο υπόσχεται να ενισχύσει την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα σε όλο τον κύκλο ζωής της βιομηχανίας. Χρησιμοποιώντας φυσική γλώσσα, το προσωπικό συντήρησης μπορεί να λάβει βοήθεια με λεπτομερείς οδηγίες επισκευής και οι μηχανικοί να έχουν ταχεία πρόσβαση σε εργαλεία προσομοίωσης.

Η Siemens και η Microsoft θα συνεργαστούν σε κεντρικό επίπεδο για την κατασκευή επιπλέον copilots για τους κλάδους της βιομηχανίας, των υποδομών, των μεταφορών και των υπηρεσιών υγείας. Ήδη, η εταιρεία  Schaeffler AG, κορυφαίος προμηθευτής στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι μία από τις πρώτες που υιοθετούν το Siemens Industrial Copilot.

«Με την επόμενη γενιά τεχνητής νοημοσύνης, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να επιταχύνουμε την καινοτομία σε όλους τους βιομηχανικούς τομείς», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Microsoft. Satya Nadella. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Siemens AG επισήμανε ότι «κοινό μας όραμα με τη Microsoft είναι να ενδυναμώσουμε τους πελάτες μας με την υιοθέτηση της τεχνολογίας Generative AI που έχει τη δυναμική να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες σχεδιάζουν, αναπτύσσουν, κατασκευάζουν και λειτουργούν».

Πηγή: thepresident.gr