Συνελήφθη η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον

0
60

Συνελήφθη η πρώην πρωθυπουργός Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον στο πλαίσιο της έρευνας για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του κόμματος SNP, ανακοίνωσε η Αστυνομία της Σκωτίας.

«Η γυναίκα είναι υπό κράτηση και ανακρίνεται από αστυνομικούς της Σκωτίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της σκωτσέζικης αστυνομίας – Είναι το τρίτο άτομο που συλλαμβάνεται στο πλαίσιο της Operation Branchform.

Ο σύζυγός της, Peter Murrell, πρώην διευθύνων σύμβουλος του SNP, συνελήφθη στο σπίτι τους στο Uddingston κοντά στη Γλασκώβη στις 5 Απριλίου και ανακρίθηκε για σχεδόν 12 ώρες πριν αφεθεί ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθεί κατηγορία.

H Στέρτζιον, η οποία παραιτήθηκε από την ηγεσία του SNP στις αρχές Απριλίου, είναι το τρίτο άτομο που συνελήφθη στο πλαίσιο της Operation Branchform, της έρευνας της αστυνομίας της Σκωτίας για ισχυρισμούς ότι περισσότερες από 600.000 λίρες από δωρεές για την εκστρατεία ανεξαρτησίας, δαπανήθηκαν χωρίς να μπορούν να δικαιολογηθούν.

Η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι και τον κήπο τους, και επίσης ερεύνησε τα κεντρικά γραφεία του SNP βάσει εντάλματος, βγάζοντας κουτιά με έγγραφα και υπολογιστές.

Ο Colin Beattie MSP, τότε ταμίας του κόμματος, συνελήφθη επίσης και ανακρίθηκε στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας στις 18 Απριλίου και επίσης αφέθηκε ελεύθερος αργότερα χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες, εν αναμονή της περαιτέρω έρευνας.

Πηγή: thepresident.gr