Στάση εργασίας της ΔΟΕ στις 18 Μαΐου για την ακύρωση των εξετάσεων PISA

0
115

Φωτογραφία αρχείου – ΑΠΕ

Τρίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει πανελλαδικά η ΔΟΕ στις 18 Μαΐου, για το πρώτο 3ωρο του πρωινού προγράμματος, προκειμένου να ακυρωθούν οι εξετάσεις της «ελληνικής PISA» που διενεργούνται την ίδια ημέρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η ΔΟΕ τάσσεται εναντίον των συγκεκριμένων διαγνωστικών εξετάσεων, τις οποίες ονομάζει «εξετάσεις κατηγοριοποίησης και αποκλεισμού».

Οι εξετάσεις PISA «δεν είναι αθώες», συνεχίζει η ΔΟΕ, επισημαίνοντας, ότι «αποτελούν εργαλεία του ΟΟΣΑ και των αντιεκπαιδευτικών σχεδίων της ΕΕ για τη δημόσια εκπαίδευση. Επιχειρούν να αλλάξουν τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου και να το μετατρέψουν σε ένα εξεταστικό κέντρο όπου θα κυριαρχεί η εμπορευματοποίηση του μορφωτικού αγαθού».

«Οι μαθητές/τριές μας οδηγούνται σε ένα αγώνα δρόμου ώστε να ανταπεξέλθουν σε “φασόν”, πανελλήνιου τύπου εξετάσεις, που καλλιεργούν την κουλτούρα απόρριψης που θα τους συνοδεύει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Επιδιώκουν να ενισχύσουν τον κοινωνικό ανταγωνισμό, τη λογική “όλοι εναντίον όλων”, με τα αποτελέσματα να ιεραρχούν μαθητές και σχολεία, ανοίγοντας τον αντιδραστικό δρόμο για την γονεϊκή επιλογή σχολείων, μέσω της σύγκρισης».

Πηγή: thepresident.gr