Ρωσία: Τσετσένοι μαχητές αναπτύχθηκαν στο Μπέλγκοροντ για να αποτρέψουν επιθέσεις

0
50

Τσετσένοι μαχητές αναπτύχθηκαν στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, προκειμένου να αποτρέψουν επιθέσεις από «ουκρανικές ομάδες δολιοφθορέων», ανακοίνωσε ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ.

Τον περασμένο μήνα οι αρχές του Μπέλγκοροντ ανέφεραν μια σειρά διεισδύσεων από φιλοουκρανικές ομάδες Ρώσων ανταρτών που αυτοχαρακτηρίζονται αντίπαλοι του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Καντίροφ, ένας από τους στενότερους συμμάχους του Πούτιν, είπε ότι μαχητές του τάγματος «Ζαπάντ-Άχματ» αναπτύχθηκαν κοντά στο μεθοριακό χωριό Νεχοτεέφκα και σε έναν σταθμό ελέγχου της περιοχής Γκραϊβόρον, όπου τον Μάιο είχε σημειωθεί μια επίθεση.

«Οι κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι… Όποιος καταπατήσει τα σύνορά μας θα πάρει αστραπιαία απάντηση», ανέφερε ο Καντίροφ σε ανάρτησή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Η Ουκρανία αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στις επιθέσεις αυτές, τις οποίες θεωρεί συνέπεια της ρωσικής εισβολής στο έδαφός της, τον Φεβρουάριο του 2022.

Πηγή: thepresident.gr