Ρ.Σβίγκου: Είμαστε ένα κόμμα εξουσίας. Δεν είμαστε συμπλήρωμα της Δεξιάς

0
50

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει κατανοήσει το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα, έχει μάθει από τα λάθη του και γι’ αυτό κάνει διορθωτικές αλλαγές εν κινήσει. Αυτό είναι και το μήνυμα της πρώτης, χθεσινής συνεδρίασης της Εκλογικής Επιτροπής», τόνισε η Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της στον ρ/σ ”Real fm”. Η γραμματέας της ΚΕ του κόμματος σημείωσε ότι «στόχος μας είναι να ανατραπεί ο αρνητικός συσχετισμός που αποτυπώθηκε στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Είμαστε ένα κόμμα εξουσίας, δεν είμαστε ένα κόμμα διαμαρτυρίας, ούτε ένα συμπλήρωμα της Δεξιάς. Εμείς δεν πάμε στην εκλογική μάχη για να τη χάσουμε. Πάμε για να διεκδικήσουμε κάθε ψήφο και κάθε πιθανότητα για να κερδίσουμε, γιατί οι κάλπες στις 25 Ιουνίου είναι άδειες».

Η κυρία Σβίγκου είπε ότι «πρέπει να ακούσουμε τους πολίτες και την κριτική τους, να επανασυνδεθούμε με κοινωνικές ομάδες με τις οποίες ενδεχομένως χάσαμε δεσμούς, να επικοινωνήσουμε πολύ καλύτερα την προγραμματική μας πρόταση για την υγεία, για την παιδεία, για το κοινωνικό κράτος».

Σχετικά με τη νέα καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι «στο επίκεντρό της, θα βάλουμε τα μεγάλα ζητήματα τα οποία απασχολούν τους Έλληνες πολίτες και τις απαντήσεις σε αυτά, στο πλαίσιο της εναλλακτικής προγραμματικής μας πρότασης». Αναφέρθηκε στα ζητήματα της ακρίβειας, της δημόσιας υγείας, το «πώς, με ποιους όρους και με ποιο προσανατολισμό θα γίνει η διαχείριση των 70 δισεκατομμυρίων του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και με ποιο τρόπο οι νέοι άνθρωποι θα μπορέσουν να έχουν παρόν και μέλλον στη χώρα που γεννήθηκαν, αντί να μεταναστεύουν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό». «Προχωράμε με σαφές στίγμα, με σαφείς κοινωνικές αναφορές, με ενιαίο και συγκροτημένο λόγο. Για να δείξουμε ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις τις οποίες προαναγγέλλει ο Κυρ. Μητσοτάκης, είναι σε βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας», είπε.

Ερωτηθείσα για τις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος, ανέφερε ότι «η διαρκής άρνηση των προοδευτικών δυνάμεων για προγραμματική συζήτηση και κυβερνητική συνεργασία, έδινε την εικόνα μιας μη ρεαλιστικής πρότασης διακυβέρνησης». «Ενδιαφέρθηκαν», σχολίασε, «περισσότερο για τους μικροκομματικούς συσχετισμούς, παρά για την ανάγκη να νικηθεί η Δεξιά», προσθέτοντας ότι «το δικό μας λάθος είναι ότι δεν το διαγνώσαμε έγκαιρα αυτό, για να αλλάξει η στρατηγική μας».

Πηγή: thepresident.gr