Πούτιν: Ο πρόεδρος Ζελένσκι είναι «ντροπή για τον εβραϊκό λαό»

0
44

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος στην εβραϊκή καταγωγή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι «δεν είναι Εβραίος» και τον αποκάλεσε «ντροπή για τον εβραϊκό λαό», κατηγορώντας για άλλη μια φορά την Ουκρανία ότι βρίσκεται στα χέρια των νεοναζί για να δικαιολογήσει την ένοπλη επιχείρησή του εκεί.

«Είχα πολλούς Εβραίους φίλους από την παιδική μου ηλικία. Και λένε ότι ο Ζελένσκι δεν είναι Εβραίος, αλλά ντροπή για τον εβραϊκό λαό. Αυτό δεν είναι αστείο», είπε μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης το οποίο το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει λόγω έλλειψης διαπίστευσης. Ωστόσο, το φόρουμ μεταδόθηκε ζωντανά από τη ρωσική τηλεόραση.

Ο Πούτιν επέμεινε και πάλι ότι ένας από τους βασικούς στόχους της Ρωσίας είναι η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας.

«Έχουμε το πλήρες δικαίωμα να θεωρούμε ότι ο στόχος της αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας που θέσαμε είναι ένας από τους βασικούς».

Αναφερόμενος στη σύρραξη στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος προέβλεψε ότι σε σύντομο διάστημα η Ουκρανία θα έχει εξαντλήσει τον δικό της εξοπλισμό και δεν θα μπορεί να πολεμήσει για καιρό με τα ξένα όπλα που φέρνει από το εξωτερικό.

«Σύντομα η Ουκρανία θα σταματήσει να χρησιμοποιεί εντελώς τον δικό της εξοπλισμό. Τίποτα δεν θα απομείνει από αυτόν. Όλα τα όπλα με τα οποία πολεμούν και όλα όσα χρησιμοποιούν τα φέρνουν από έξω. Δεν μπορείς να πολεμάς για πολύ καιρό έτσι», είπε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης ότι η Ουκρανία δεν κατάφερε να σημειώσει πρόοδο στην αντεπίθεσή της και δήλωσε ότι ο στρατός της δεν έχει «καμία πιθανότητα» απέναντι στο στρατό της Ρωσίας.

Πηγή: thepresident.gr