Η Θλίψη του Θεατρικού Κόσμου για την Απώλεια του Γιάννη Μόρτζου
Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εξέφρασε τη θλίψη της για την απώλεια του Γιάννη Μόρτζου, αναγνωρίζοντας τη διακριτή παρουσία και τη συνέπεια στις πεποιθήσεις του. Στη δήλωσή της αναφέρει: «Ο Γιάννης Μόρτζος υπηρέτησε με ακατάβλητη αφοσίωση και μοναδική εντιμότητα το θέατρο. Υπήρξε μαθητής του Καρόλου Κουν και βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης για είκοσι χρόνια. Στη μακρά σταδιοδρομία του ερμήνευσε με επιτυχία ένα μεγάλο φάσμα ρόλων, από το κλασικό και το σύγχρονο ρεπερτόριο».

Επιπλέον, δημιούργησε το δικό του θεατρικό σχήμα, τις «Τέσσερις Εποχές», κερδίζοντας την αναγνώριση του θεατρικού κόσμου και του κοινού. Η Μενδώνη τόνισε την εμπλοκή του στη πολιτική και τον συνδικαλισμό, αποτίοντας φόρο τιμής στην προσωπικότητά του. «Στην οικογένειά του, στους φίλους του και στους ομοτέχνους του απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια» είπε.

Το Εθνικό Θέατρο απέτισε επίσης φόρο τιμής στον αγαπημένο ηθοποιό, αναφέροντας: «Το Εθνικό Θέατρο αποχαιρετά με θλίψη τον ηθοποιό Γιάννη Μόρτζο. Γεννήθηκε στη Σάμο το 1940 και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν το 1963».

Στο Θέατρο Τέχνης έμεινε μέχρι το 1981, παίζοντας σημαντικούς ρόλους του παγκόσμιου και νεοελληνικού δραματολογίου υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Κάρολου Κουν. Η συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο το 1997 περιλάμβανε την αριστοφανική κωμωδία «Λυσιστράτη» και το «Πανηγύρι» του Δημήτρη Κεχαΐδη.

Κλείνοντας, αναγνωρίζεται η επιδραστική του συμβολή στη διδασκαλία υποκριτικής και στη θεατρική δημιουργία για πάνω από τρεις δεκαετίες. Πηγή: newsbomb.gr