ΟΗΕ: Να παταχθούν οι διακινητές των ανθρώπων και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη

0
44

σήμερα από τις χώρες να πατάξουν τους διακινητές και τους λαθρεμπόρους ανθρώπων μετά το θάνατο τουλάχιστον 78 μεταναστών σε ναυάγιο ανοικτά της Ελλάδας.

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ζήτησε σήμερα από τις χώρες να πατάξουν τους διακινητές και τους λαθρεμπόρους ανθρώπων μετά το θάνατο τουλάχιστον 78 μεταναστών σε ναυάγιο ανοικτά της Ελλάδας.

«Αυτό που συνέβη την Τετάρτη υπογραμμίζει την ανάγκη να διεξαχθούν έρευνες σε βάρος λαθρεμπόρων και διακινητών ανθρώπων και να διασφαλισθεί ότι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Γενεύη ο Τζέρεμι Λόρενς, εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

«Ο Ύπατος Αρμοστής επανέλαβε την έκκλησή του προς τα κράτη να ανοίξουν περισσότερους κανονικούς μεταναστευτικούς διαύλους και να μοιράζονται περισσότερο ευθύνες, να εξασφαλίσουν διευθετήσεις για την ασφαλή και έγκαιρη αποβίβαση όλων των ανθρώπων που διασώζονται στη θάλασσα και να καθιερώσουν ανεξάρτητη παρακολούθηση και εποπτεία των πολιτικών και των πρακτικών που συνδέονται με τη μετανάστευση».

Πηγή: thepresident.gr