Ο υπηρεσιακός υπ.Δικαιοσύνης επισκέφθηκε εθιμοτυπικά δικαστές, δικηγόρους και συμβολαιογράφους

0
35

Ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης, Φίλιππος Σπυρόπουλος, πραγματοποίησε σήμερα εθιμοτυπικές επισκέψεις στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας, στην ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας, στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου, κλπ..

Αναλυτικότερα, ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης, επισκέφθηκε την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ευαγγελία Νίκα, την πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου και Ισίδωρο Ντογιάκο, αντίστοιχα, την αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Σωτηρία Ντούνη, η οποία αναπληρώνει τον πρόεδρο του ανώτατου δημοσιονομικού δικαστηρίου και υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, το γενικό επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Σταμάτιο Πουλή, τον γενικό επίτροπο Επικρατείας των διοικητικών δικαστηρίων, Ιωάννη Συμεωνίδη, τον πρόεδρο της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσό και τον πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου Γιώργο Ρούσκα.

Επίσης, ο πρόεδρος της ολομέλειας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά την επίσκεψη του υπηρεσιακού υπουργού Δικαιοσύνης, έθεσε θέματα που απασχολούν τον δικηγορικό κόσμο και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βερβεσός έθεσε στον κ. Σπυρόπουλο, μεταξύ των άλλων, τα εξής θέματα που εκκρεμούν:

1. Σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τον εκσυγχρονισμό του Κώδικα Δικηγόρων.

2. Επιτάχυνση της καταβολής αποζημίωσης Νομικής Βοήθειας.

3. Άμεση έκδοση της υπουργικής απόφασης για τη λειτουργία των δικαστηρίων της χώρας για την περίοδο των βουλευτικών εκλογών στις 25ης Ιουνίου 2023.

4. Άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που παρουσιάζεται από την έλλειψη κινητών ενσήμων – μεγαρόσημων και προώθηση των λύσεων που έχουν προταθεί από το δικηγορικό σώμα (Ηλεκτρονικό Πορτοφόλι Δικηγόρου).

5. Επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν το πρόγραμμα ΕΣΠΑ επιδοτούμενης πρακτικής άσκησης σε δικηγόρους και δικηγορικές εταιρείες.

Πηγή: thepresident.gr