Ο.Σολτς: Παραμένει πρόκληση ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός για τα επόμενα χρόνια

0
36

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς πιστεύει ότι «η τήρηση του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού θα είναι δύσκολη για χρόνια. Ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός παραμένει μια πρόκληση», δήλωσε ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) σήμερα στο Βερολίνο.

«Όπως και το 2020, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να παρακάμψει και πάλι το επόμενο έτος τον προβλεπόμενο από το γερμανικό Σύνταγμα ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, διότι και τότε θα χρειαστεί και πάλι σημαντικό νέο χρέος. Το 2022, εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει να υπάρξει και πάλι ένας κατά το ήμισυ κανονικός (ισοσκελισμένος) προϋπολογισμός», πρόσθεσε.

«Αλλά δεν θα υπάρξουν ακόμα και μετά την κρίση του κορωνοϊού συνηθισμένες καταστάσεις. Η κρίση του κορωνοϊού θα έχει διαρκή επίδραση στα φορολογικά έσοδα. Η κατάθεση προϋπολογισμών δεν θα είναι εύκολη υπόθεση», υπογράμμισε ο Σολτς, αναφερόμενος στις συνέπειες της πανδημίας.

«Η γερμανική οικονομία όμως είναι αρκετά ισχυρή. Πολλές επιχειρήσεις θα μπορέσουν να υπερβούν την κρίση και δεν θα κάνουν σε τόσο μεγάλο βαθμό χρήση των ενισχύσεων λόγω κορωνοϊού όπως πιστεύτηκε εν μέρει», πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: thepresident.gr