Ο Πούτιν εύχεται στον “αγαπημένο φίλο” Σι Τζινπίνγκ για τα γενέθλιά του

0
42

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε σήμερα ένα επαινετικό μήνυμα στον «αγαπημένο φίλο» του και Κινέζο ομόλογό του, τον Σι Τζινπίνγκ, με την ευκαιρία των 70ών γενεθλίων του, ζητώντας παράλληλα ενίσχυση των σχέσεων τους ενώ συνεχίζεται η σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Σας εύχομαι ειλικρινώς, αγαπητέ φίλε, καλή υγεία, ευτυχία, ευημερία και επιτυχία», έγραψε ο Πούτιν σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

«Βασίζομαι στη συνέχιση του εποικοδομητικού μας διαλόγου και σε μια στενή συνεργασία για τα σημερινά διμερή, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα για το καλό των λαών της Ρωσίας και της Κίνας», τόνισε.

Ο Ρώσος πρόεδρος επαίνεσε επίσης τον Σι Τζινπίνγκ, λέγοντας ότι υπό την ηγεσία του η Κίνα κατέγραψε «εντυπωσιακές επιτυχίες: η εθνική οικονομία καταγράφει ισχυρή ανάπτυξη, η ευημερία των πολιτών έχει αυξηθεί, η θέση του Πεκίνου στη διεθνή σκηνή ενδυναμώνεται».

Ο Πούτιν χαιρέτισε επίσης τις «προσπάθειες» του Κινέζου ομολόγου του που έχουν στόχο να ενισχύσουν «τις σχέσεις ολοκληρωμένης σύμπραξης και στρατηγικής συνεργασίας» μεταξύ της Μόσχας και του Πεκίνου.

Η Ρωσία και η Κίνα διατηρούν στενές σχέσεις που ενισχύθηκαν μετά την έναρξη στις 24 Φεβρουαρίου του 2022 της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία και την επιβολή κυρώσεων από τη Δύση που έπληξαν τη ρωσική οικονομία.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επισκέφθηκε τον Μάρτιο την Μόσχα όπου δήλωσε ότι οι διμερείς σχέσεις «εισέρχονται σε νέα εποχή».

Πηγή: thepresident.gr