O Mπάιντεν βάζει στόχο τον εμβολιασμό 100 εκ. Αμερικανών σε 100 ημέρες

0
173
ΑΠΕ

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεσμεύθηκε πως θα γίνουν 100 εκατομμύρια εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, στις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησής του.

Να σημειωθεί ότι το διάστημα των 100 ημερών θεωρείται παραδοσιακά ως κομβικό για τους νεοεκλεγέντες προέδρους, την πολιτική που θα χαράξουν και τις ιδέες τους.

Όπως είπε, οι πρώτοι μήνες δεν θα βάλουν τέλος στην πανδημία αλλά θα καταφέρουν να αλλάξουν την πορεία του κορωνοϊού στην Αμερική.

Μάλιστα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, παρουσίασε το σχέδιο με το οποίο σκοπεύει να αντιμετωπίσει την Covid -19.

“Οι πρώτες 100 μέρες μου δεν θα βάλουν τέλος στον κορωνοϊό. Δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι τέτοιο. Αλλά σε αυτό το χάος δεν μπήκαμε σε μικρό διάστημα και δεν θα καταφέρουμε να βγούμε σε μικρό διάστημα από αυτό” τόνισε.

Πάντως, ο εμβολιασμός 100 εκ. Αμερικανών σε διάστημα 100 ημερών δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.  Το γεωγραφικό μέγεθος των ΗΠΑ και η εφοδιαστική διάθεση του εμβολίου αποτελούν πρόκληση για την επίτευξη του στόχου που έθεσε ο νεοκλεγέντας πρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο Δρ. Φαούτσι χαρακτήρισε το σχέδιο “τολμηρό αλλά εφικτό”, προειδοποιώντας πως  “ο δρόμος μπροστά δεν θα είναι εύκολος”.

Πηγή: thepresident.gr