Ο Μπλίνκεν υποστηρίζει τις προσπάθειες για «ώριμες» σχέσεις ανάμεσα σε Κίνα και Νότια Κορέα

0
44

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε πως υποστηρίζει τις προσπάθειες της Νότιας Κορέας να αναπτύξει μια “υγιή και ώριμη” σχέση συνεργασίας με την Κίνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας.

Ο Μπλίνκεν, που φθάνει αύριο Κυριακή στο Πεκίνο για την πιο υψηλού επιπέδου επίσκεψη αξιωματούχου της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν, συζήτησε για τις διμερείς σχέσεις, τις σχέσεις Κίνας-Νότιας Κορέας και τη Βόρεια Κορέα σε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Νοτιοκορεάτη υπουργό Εξωτερικών Παρκ Ιν σήμερα, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο.

Ο Μπλίνκεν και ο Παρκ καταδίκασαν έντονα τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις της Βόρειας Κορέας, όπως ανέφερε το υπουργείο, και συμφώνησαν πως οι ΗΠΑ, η Βόρεια Κορέα και η Ιαπωνία θα πρέπει να συνεχίσουν να καλούν την Κίνα να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αποπυρηνικοποίηση. Η ανακοίνωση δεν αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν πως δεν αναμένουν πως το ταξίδι του Μπλίνκεν στην Κίνα, το πρώτο ενός υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ σε πέντε χρόνια, θα αποτελέσει τομή στο πώς οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν η μία την άλλη. Ο Μπλίνκεν δήλωσε την Παρασκευή πως σκοπός του ταξιδιού είναι η εγκαθίδρυση “ανοικτής και ισχυρής” επικοινωνίας.

Πηγή: thepresident.gr