Ν.Ανδρουλάκης: Το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο εθνικό θέμα

0
61

«Έχουν αυξηθεί οι ανισότητες και το κόστος ζωής. Έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους τρίτεκνους, αλλά και τις πολύτεκνες οικογένειες. Αυτό πρέπει να γίνει με φορολογικά κίνητρα αλλά και με ένα πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης παρουσιάζοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την κοινωνική στέγη. Κύρια φιλοσοφία του αποτελεί η κατασκευή νέων κατοικιών αλλά και η παροχή κινήτρων ανακατασκευής σε ιδιώτες προκειμένου να εντάξουν τα ακίνητά τους σε μεγάλες δεξαμενές κοινωνικών κατοικιών. Έτσι, θα μειωθεί το κόστος στέγασης για πολύτεκνους, τρίτεκνους, νέα ζευγάρια και φοιτητές.

«Συμφωνούμε με την πολιτική οι τρίτεκνοι να αποκτούν τα δικαιώματα των πολύτεκνων χωρίς να θίγονται όσοι έχουν ήδη την πολυτεκνική ιδιότητα και επίσης θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ ουσιαστικό να στηρίξουμε και να καθιερώσουμε τον Εθνικό Αποταμιευτικό Λογαριασμό για κάθε παιδί ο οποίος θα χρηματοδοτείται από την πολιτεία και τον γονέα» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Αυτές οι προτεραιότητες θα συμβάλουν στη βελτίωση των δημογραφικών στοιχείων. Αν αυτό δεν συμβεί άμεσα, δυστυχώς θα έχουμε ένα εθνικό και παράλληλα οικονομικό πλήγμα. Η χώρα θα γερνάει και θα λιγοστεύει το ανθρώπινο δυναμικό, που θα μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του την ανάπτυξη της πατρίδας μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Οι εκπρόσωποι των τριτέκνων από την πλευρά τους έθεσαν μεταξύ άλλων το ζήτημα της πλήρους εξομοίωσης με τους πολύτεκνους, τη στεγαστική συνδρομή με χαμηλότοκα δάνεια στα πρότυπα της Πορτογαλίας και τη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας με ενισχυμένα κριτήρια και μοριοδότηση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο βουλευτής και υπεύθυνος του κοινοβουλευτικού τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Μουλκιώτης, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος Νάντια Γιαννακοπούλου και η Γραμματέας του Τομέα Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής, Έφη Μπέκου.

Πηγή: thepresident.gr