Κορωνοϊός: Ανησυχία για τις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες

0
36
Eurokinissi

Ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί ο συνωστισμός που συνεχίζεται να παραιτείται στις πλατείες παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική.

Παρά τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού οι εικόνες συνωστισμού δεν έλειψαν στην πλατεία στο Μοναστηράκι, στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι.

Ανάλογες είναι οι εικόνες στην Πλατεία Βικτωρίας και στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα όπου μετανάστες συνωστίζονται.

Την ανησυχία του για τα επιδημιολογικά στοιχεία εξέφρασε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως η κατάσταση έχει ξεφύγει, σημειώνοντας πως τα κρούσματα είναι αρκετά και όχι μόνο στο γενικό πληθυσμό αλλά και σε ιατρικό προσωπικό.

Επέκρινε τις εικόνες συνωστισμού σε χώρους διασκέδασης, λέγοντας ότι αποτελούν μια κλασική εστία υπερμετάδοσης, καθώς ο ένας είναι πάνω στον άλλο και χωρίς μάσκες.

Είναι “δώρον άδωρον”, εξήγησε, να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, όταν δεν εφαρμόζονται αυτά που ισχύουν.

Πώς θα ελέγξουμε παρόμοιες καταστάσεις; αυτό ήδη απαγορεύεται, τόνισε ο καθηγητής σχολιάζοντας τις εικόνες με πλήθος ατόμων να διασκεδάζουν χωρίς μέτρα.

Ειδικά για την καθολική χρήση μάσκας, τόνισε ότι είναι κάτι που πρακτικά ήδη ισχύει, καθώς η οδηγία είναι μάσκα σε εσωτερικούς χώρους καθώς και σε εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός.

“Το θέμα είναι αν εφαρμόζεται”, πρόσθεσε ο καθηγητής και απηύθυνε εκ νέου σύσταση προς όλους να φοράνε τη μάσκα παντού όπου μπορούν ακόμη και αν είναι ασυμπτωματικοί.

Πηγή: thepresident.gr