ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί θα προχωρήσουμε χωρίς τους Ρεπουμπλικανούς για το πακέτο στήριξης

0
142
ΗΠΑ

Οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία θα προχωρήσουν με το πρόγραμμα χορήγησης οικονομικής βοήθειας κατά της COVID-19 του προέδρου Τζο Μπάιντεν χωρίς την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, όπως δήλωσε χθες, Τρίτη, ο Τσακ Σούμερ, επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Ο Μπάιντεν κατέστησε την αντιμετώπιση της πανδημίας, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 420.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ και έχει προκαλέσει εκατομμύρια ανέργους, κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος κατά την πρώτη του εβδομάδα στο Οβάλ Γραφείο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος καλεί το Κογκρέσο να εγκρίνει δαπάνες 1,9 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, επιπλέον των περίπου 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκαν στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ανθρωπιστικές και οικονομικές συνέπειες που προκάλεσε η εξάπλωση της COVID-19 στην αμερικανική κοινωνία.

«Επιθυμούμε να συνεργαστούμε με τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους μας για να προωθήσουμε τη νομοθεσία αυτή, με διακομματική συναίνεση» δήλωσε ο Σούμερ στην ολομέλεια της Γερουσίας.

«Ωστόσο, η δουλειά πρέπει να προχωρήσει, κυρίως με τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους μας, αλλά και χωρίς αυτούς, αν αυτό πρέπει να γίνει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μέλη της διακομματικής ομάδας «Επίλυσης Προβλημάτων» που έπαιξαν ένα σημαντικό ρόλο στο τελευταίο πακέτο οικονομικής βοήθειας κατά της COVID-19, παρότρυναν τον, Δημοκρατικό πλέον, Λευκό Οίκο να καταρτίσει ένα οικονομικό πακέτο βοήθειας, σε συνεργασία με τους Ρεπουμπλικάνους.

Πηγή: thepresident.gr