Η Ρωσία λέει ότι κατέστρεψε όλους τους στόχους της – Η Ουκρανία ανέφερε ότι κατέρριψε ρωσικούς πυραύλους

0
46

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι έπληξε στη διάρκεια της νύχτας “αεροδρόμια” στην Ουκρανία και κατέστρεψε όλους τους στόχους που είχε ορίσει, μερικές ώρες αφότου το Κίεβο ανέφερε πως στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο δυτικό τμήμα της χώρας επλήγησαν από επίθεση της Μόσχας.

“Όλοι οι στόχοι που είχαν υποδειχθεί καταστράφηκαν”, ανέφερε σε ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει πού έγιναν τα πλήγματα. “Θέσεις διοίκησης, θέσεις ραντάρ καθώς και αεροναυτικό υλικό, εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση όπλων και πυρομαχικών των ουκρανικών δυνάμεων επλήγησαν”, ανέφερε.

Από την πλευρά του ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 11 ρωσικούς πυραύλους Iskander που εκτοξεύθηκαν από τη Ρωσία σήμερα το πρωί, όπως ανέφερε ο διοικητής του ουκρανικού γενικού επιτελείου, Βαλέρι Ζαλούζνι.

“Συνολικά, 11 πύραυλοι τύπου Iskander-M και Iskander-K εκτοξεύθηκαν από τον βορρά” εναντίον του Κιέβου και της περιοχής του, ανέφερε στο Telegram. “Η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε όλους τους στόχους”, πρόσθεσε ο Ζαλούζνι.

Πηγή: thepresident.gr