Επιτυχία στο Athens Heart Festival 2024 με Ενημέρωση για την Καρδιοαγγειακή Υγεία
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Athens Heart Festival 2024, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου, στο Μετρό Συντάγματος, με κύριο χορηγό τη Novo Nordisk Hellas. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την καρδιαγγειακή υγεία και την πρόληψη καρδιοαγγειακών παθήσεων, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους κινδύνους που απειλούν την καρδιά και να παρακολουθήσουν ζωντανές επιδείξεις καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ). Οι ειδικοί της Novo Nordisk Hellas ήταν παρόντες για να προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη σημασία της πρόληψης για την υγεία της καρδιάς.

Σημαντικό μέρος της εκδήλωσης αποτέλεσε το Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα «Η Καρδιαγγειακή Υγεία μέσα από την εμπειρία των ασθενών». Στο πάνελ συμμετείχαν ασθενείς με ιστορικό καρδιοαγγειακών παθήσεων, οι οποίοι μοιράστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες και συμμετείχαν σε συζητήσεις με τους γιατρούς τους, αναδεικνύοντας έτσι τη σημασία της πρόληψης και της σωστής διαχείρισης αυτών των παθήσεων.

Επιπλέον, συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού οδήγησε στη διοργάνωση ενός δεύτερου Στρογγυλού Τραπεζιού με θέμα «Ασφαλής άθληση και η σημασία της ΚΑΡΠΑ», στο οποίο διακεκριμένοι αθλητές τόνισαν το ρόλο του αθλητισμού και την αξία της υιοθέτησης υγιεινών συνηθειών από νεαρή ηλικία.

Η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Ελλάδας, Μαίρη Καραγεώργου, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που συμμετείχαμε σε αυτήν την τόσο σημαντική πρωτοβουλία. Η ευαισθητοποίηση για τις καρδιομεταβολικές ασθένειες και η προώθηση μιας ολιστικής προσέγγισης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών είναι προτεραιότητά μας».

Η Novo Nordisk, στην προσπάθειά της να βελτιώσει τις ζωές ατόμων με χρόνιες παθήσεις, δεσμεύεται να συνεχίσει τις δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης για τις καρδιοαγγειακές νόσους και τον σακχαρώδη διαβήτη. Η μεγάλη συμμετοχή στο Athens Heart Festival έδειξε την αναγκαιότητα και την αξία τέτοιων δράσεων για τη δημόσια υγεία.

Πηγή: newsbomb.gr