Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο κινούνται οι γαλλικές μετοχές

0
66

Ο γαλλικός δείκτης των blue-chip ανήλθε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα σήμερα, χάρη στην ώθηση από την Airbus και την Pernod Ricard που οδήγησαν επίσης τον ευρύτερο ευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 σε υψηλό δωδεκαμήνου.

Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 ανήλθε κάποια στιγμή στις 7.387,29 μονάδες, ξεπερνώντας το ιστορικά υψηλό επίπεδο των 7.384,86 μονάδων το οποίο κατέγραψε στις 5 Ιανουαρίου του 2022. Ο δείκτης κατέγραψε πριν από λίγο άνοδο 0,9%.

Οι γαλλικές μετοχές έχουν καταγράψει άνοδο σχεδόν 14% από τις αρχές του έτους, ύστερα από το σφυροκόπημα που δέχθηκαν το 2022, χάρη στις ελπίδες ότι η ευρωζώνη θα γλιτώσει οριακά την ύφεση καθώς και στην ενίσχυση των μετοχών των εταιριών ειδών πολυτελείας που εξαρτώνται ιδιαίτερα από τους Κινέζους αγοραστές.

Η μετοχή της εταιρίας κατασκευής αεροσκαφών Airbus ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 3,1%, δίνοντας επίσης ώθηση στον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600, που κατέγραψε άνοδο 0,4%.

Η μετοχή της Pernod Ricard ενισχύθηκε κατά 4% αφού η γαλλική εταιρία ποτών ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη και πωλήσεις.

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ανήλθε και ο βρετανικός δείκτης FTSE100, ξεπερνώντας με άνεση το επίπεδο των 8.000 μονάδων που είχε διασπάσει στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Πηγή: thepresident.gr