Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας σε Παξούς και Κέρκυρα

0
40

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί η Νέα Δημοκρατία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής τον πρώην Υπουργό Τουρισμού και υποψήφιο Βουλευτή Α΄ Αθηνών κ. Βασίλη Κικίλια και τον πρώην Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και υποψήφιο Βουλευτή Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Χάρη Θεοχάρη, πραγματοποίησε επίσκεψη σε Παξούς και Κέρκυρα.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, τα στελέχη συναντήθηκαν με μέλη της ΔΕΕΠ και των ΔΗΜΤΟ, συνομίλησαν με στελέχη του κόμματος, ενημέρωσαν τους πολίτες για τις προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου και συνοδευόμενοι από πολιτευτές και μέλη του κόμματος επισκέφθηκαν οικισμούς, όπου και συνάντησαν κατοίκους, αλλά και εκπροσώπους αρχών και φορέων. Οι κ.κ. Κικίλιας και Θεοχάρης αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία, αλλά και στα πεπραγμένα της προηγούμενης βάζοντας στο επίκεντρο τις αναπτυξιακές δυνατότητες των νησιών με την παράλληλη προστασία και ανάδειξη των τοπικών ιδιαιτεροτήτων.

Αμέσως μετά το τέλος των συναντήσεων ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Με όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εδώ στην Κέρκυρα συζητάμε και εξηγούμε το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας, ώστε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας, να συμπορευτούν στον αγώνα για μια ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Κέρκυρα το 2022 κατέγραψε αύξηση 20,8% στην επιβατική κίνηση και τα ταξιδιωτικά έσοδα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σημείωσαν αύξηση 36,4% πάντα σε σχέση με το 2019. Φέτος το Πάσχα το νησί έζησε μια περίοδο που έσπασε κάθε ρεκόρ με πάνω από 200 πτήσεις από το εξωτερικό τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Το μεγάλο διακύβευμα είναι η δημιουργία, αναβάθμιση και βελτίωση των υποδομών, όπως στο οδικό δίκτυο τόσο για τους επισκέπτες όσο κυρίως για τους ντόπιους της περιοχής, η προσέλκυση νέων επενδύσεων για νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας κυρίως για τη νέα γενιά».

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχάρης δήλωσε: « Ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία και πολλαπλά χρήσιμη η μικρή περιοδεία μου στην Κέρκυρα και τους Παξούς. Επισκέφθηκα μέρη της Ελλάδας που έχουν αποκτήσει -απολύτως δίκαια- την παγκόσμια φήμη και το status ονειρικών τουριστικών προορισμών. Κυρίως όμως συνομίλησα απευθείας και εκτός πρωτοκόλλου με πολίτες, στελέχη των τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και επιχειρηματίες. Επίσης, ήταν ευτυχής η συγκυρία ότι περιόδευσα παράλληλα με τον φίλο Βασίλη Κικίλια, με τον οποίον είχαμε την κοινή διαπίστωση ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στον τουρισμό, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε λόγω της πανδημίας, έχει θετικό αποτύπωμα στην ανάπτυξη και τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος.

Διατελέσαμε αμφότεροι υπουργοί Τουρισμού και η αδιάλειπτη συνέχεια των επιμέρους πολιτικών καθώς και της γενικότερης στρατηγικής έχουν αποφέρει αποτελέσματα, τα οποία κάνουν τη διαφορά στις οργανωτικές δομές του κλάδου. Γι’ αυτό και στις ομιλίες μου, σε διάφορα σημεία της νότιας Κέρκυρας ως επί το πλείστον, καθώς και στους Παξούς, τόνισα την ανάγκη να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, ώστε να γίνουν άμεσα πράξη οι μεταρρυθμίσεις που είχαμε οραματιστεί για την απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων του Ελληνικού Τουρισμού. Και μόνο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε τέτοιου είδους αλλαγές, με χαρακτήρα ξεκάθαρα αναπτυξιακό και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Το μήνυμα, λοιπόν, είναι ότι προχωρούμε δυναμικά και αποφασιστικά, με εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, τις μόνες δυνάμεις στην ελληνική πολιτική σήμερα που εγγυώνται ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας. Το επόμενο κρίσιμο ραντεβού μας είναι στις 25 Ιουνίου, στη δεύτερη και πλέον καθοριστική κάλπη. Για την αυτοδυναμία της ΝΔ και τη σταθερότητα και την πρόοδο της Ελλάδας!»

Πηγή: thepresident.gr