Ενώπιον του Τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται ο πρώην επικεφαλής της Novartis για δωροδοκία

0
323

ΑΠΕ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται να δικαστεί ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, καθώς και δύο ψυχίατροι για αδικήματα που αφορούν δωροδοκία με παράνομα χρηματικά ποσά.

Με βούλευμα του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, αποδεχόμενο ανάλογη εισαγγελική πρόταση, αποφαίνεται ότι ο πρώην αντιπρόεδρος του ελληνικού τμήματος της φαρμακευτικής καθώς και δύο γιατροί πρέπει να δικαστούν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και αφορούν για τον κ. Φρουζή το αδίκημα της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων ενώ για τους δύο συγκατηγορουμένους του, αυτό της παθητικής δωροδοκίας.

Η δικογραφία, σκέλος της υπόθεσης των λεγόμενων τακτικών που φέρεται να χρησιμοποίησε η εταιρία για την ενίσχυση και μεγιστοποίηση της θέσης στην αγορά, αφορά χρήματα που φαίνεται να καταβλήθηκαν στους δύο ψυχιάτρους για να συνταγογραφούν σκευάσματα της Novartis.

Οι πληρωμές των εν λόγω, αλλά και άλλων, γιατρών, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν κεντρική απόφαση της Novartis και γίνονταν μέσω τεχνασμάτων, είτε με συμμετοχές γιατρών σε συνέδρια, είτε σε προγράμματα , που χρησιμοποιούσε η εταιρία ώστε να καλύπτονται τα ίχνη των επίμαχων ποσών.

Στην υπόθεση ήταν κατηγορούμενοι και άλλοι γιατροί, διαφόρων ειδικοτήτων, για τους οποίους είτε λόγω ανεπαρκών ενδείξεων, είτε λόγω παραγραφής, το Συμβούλιο αποφαίνεται ότι δεν πρέπει να παραπεμφθούν.

Πηγή: thepresident.gr