Η Συνεχιζόμενη Μάχη των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κορινθία κατά της Φωτιάς
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν για τέταρτη ημέρα την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Δυστυχώς, δύο άνδρες έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 40.000 στρέμματα έχουν επηρεαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν υφίσταται πλέον ενεργό μέτωπο, αλλά υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σε δυσπρόσιτους χώρους, όπου οι δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες και να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Η ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων είναι σημαντική, με 570 πυροσβέστες, 28 ομάδες δασοκομάντος και 160 οχήματα να επιχειρούν στην περιοχή. Από το πρωί, έχουν ξεκινήσει και αεροπτήσεις για την κατάσβεση της φωτιάς, με πέντε συνολικά αεροσκάφη να συνδράμουν στην επιχείρηση.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενεργοποιήσει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας με αίτημα για εναέρια βοήθεια. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένονται τρία αεροσκάφη CL-415 από τη Ιταλία και την Κροατία.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης αποφάσισε να κλείσουν όλα τα σχολεία και σήμερα.

Πηγή: newsbomb.gr