Το πολυισοβουτυλένιο συνδυάζεται με άλλους πλαστικοποιητές και τρόφιμα για να δημιουργήσει τη μασώμενη υφή της τσίχλας. Όπως αναφέρεται, η επιτυχία του πολυισοβουτυλενίου οφείλεται στο ότι μαλακώνει σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες, επιτρέποντας στο υλικό να γίνει ευπλαστό μέσα στο στόμα. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι τσίχλες φτιαγμένες από τεχνητές ουσίες. Ορισμένες χρησιμοποιούν chicle, τον παραδοσιακό χυμό δέντρου, ενώ οι επιστήμονες εξετάζουν επίσης τη ζεΐνη καλαμποκιού ως εναλλακτική επιλογή.
Παρόλο που το άρθρο αυτό καταγράφει κάποια ανησυχία σχετικά με τη σύνθεση της τσίχλας, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι για να θεωρείται ασφαλές προς πώληση, το προϊόν πρέπει να συμμορφώνεται με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Αξιοσημείωτο είναι ότι η διαδεδομένη ανησυχία σχετικά με την κατάποση τσίχλας έχει διαψευστεί πολλές φορές· η τσίχλα δεν μένει στο στομάχι, καθώς ακολουθεί την κανονική πορεία της πεπτικής οδού και τελικά αποβάλλεται.
Πηγή: newsbomb.gr