Δολοφονία Κάρολαιν: Στις 8 Απριλίου η δίκη του Χ. Αναγνωστόπουλου

0
133

Απολογία στον ανακριτή του 32χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου καθ’ ομολογία δράστη της δολοφονίας της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς την Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2021. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά από μαραθώνια κατάθεση, ο 32χρονος ομολόγησε ότι είναι ο δολοφόνος της. Η Καρολάιν δολοφονήθηκε στις 11 Μαΐου, δίπλα στο μωρό της, ενώ ήταν μέσα στο σπίτι της, στα Γλυκά Νερά. Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Για τις 8 Απριλίου προσδιορίστηκε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του συζύγου της Καρολάιν Κράουτς, Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, που έχει παραπεμφθεί σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για τη δολοφονία της 20χρονης στο σπίτι τους, στα Γλυκά Νερά, τον περασμένο Μάιο.

Ο 33χρονος πιλότος παραπέμπεται να δικαστεί για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα που αφορούν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίησης ζώου αλλά και της ψευδούς καταγγελίας, καθώς κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του, και ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις σε βάρος του δράστη, καθώς επί 37 ημέρες επιχειρούσε να παραπλανήσει τις Αρχές αποδίδοντας τις αποτρόπαιες πράξεις του σε ληστές που δήθενα είχαν εισβάλει στο σπίτι.

Με το βούλευμά τους, οι δικαστές, που ομόφωνα αποφάσισαν την παραπομπή του, υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση που ανέλυσε το έγκλημα αλλά και τη συμπεριφορά του δράστη, απορρίπτοντας κάθε ισχυρισμό του κατηγορούμενου περί ψυχικής φόρτισης που τον κατέβαλε λόγω επιθετικής συμπεριοφοράς της μητέρας της κόρης του.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας, που υπέβαλε την πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το «σχέδιο εξόντωσης της Καρολάιν», που «από καιρό» ο κατηγορούμενος «καλλιεργούσε στη σκέψη του για να απαλλαγεί από την παρουσία της» αναλύοντας πως το σχέδιο του Ανανωστόπουλου περιελάμβανε δύο σκέλη: Εκείνο της δολοφονίας της συζύγου και μητέρας της κόρης του και εκείνο της μετέπειτα «σκηνοθεσίας» για να παραπλανήσει τις Αρχές και να αποφύγει τις συνέπειες.

«Μετά και τη συγκεκριμένη πολλοστή θερμή φιλονικία του ζεύγους», αναφέρει ο εισαγγελικός λειτουργός για τη νύχτα της 11ης Μαίου 2021, «ο κατηγορούμενος αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στην σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους. Το σχέδιό του αυτό αποτελούνταν από δύο μέρη, αφενός μεν τη φόνευση της Κράουτς αφετέρου δε την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας τρίτων αγνώστων δραστών προς αποφυγή τον δικών του ποινικών ευθυνών».

Ο εισαγγελέας κάνει λόγο για «σκηνογραφία» που έστησε μέσα στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά πριν ανέβει στο υπνοδωμάτιο και πνίξει την Καρολάιν, η οποία, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, είχε έναν βασανιστικό, αγωνιώδη θάνατο, καθώς η προσπάθεια του κατηγορούμενου διήρκεσε πέντε ολόκληρα λεπτά. «Η προσπάθεια αυτή του κατηγορουμένου να εξοντώσει την σύζυγό του διήρκεσε επί πεντάλεπτο και τελικώς το θύμα κατέληξε λόγω ασφυξίας περί ώρα 4:11», σημειώνεται στην εισαγγελική πρόταση, στην οποία τονίζεται πως το θύμα σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας του Αναγνωστόπουλου προσπαθούσε να αντισταθεί μέσα σε έντονο σωματικό και ψυχικό στρες.

Ο 33χρονος είναι προσωρινά κρατούμενος από τον Ιούνιο του 2021.

Πηγή: thepresident.gr