Δημοσκόπηση Alco: Κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά 20,6 μονάδων – Συνεχίζεται η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ

0
18

Κυρίαρχη παραμένει η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της ALCO, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha. Η έρευνα επιβεβαιώνει, επίσης,  την κυριαρχία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στις προτιμήσεις των πολιτών με ισχυρή διαφορά από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Συγκεκριμένα στη  στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει το 34,1% των προτιμήσεων (από 32,3%) ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 13,5% (από 15,3%), ενώ το ΠΑΣΟΚ με 12,7% και το ΚΚΕ μς 8,6% ανεβάζουν τα ποσοστά τους.

Παράλληλα, οι πολίτες επιλέγουν τον κ. Μητσοτάκη σε ποσοστό 37%, δείχνοντας ότι η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του παραμένει αδιατάρακτη, ενώ τον κ. Κασσελάκη εμπιστεύεται το 8%, τον Νίκο Ανδρουλάκη το 7%, ενώ «κανέναν» απαντά το εντυπωσιακό 30%.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση η ακρίβεια παραμένει νούμερο ένα πρόβλημα για τους ερωτηθέντες, ενώ το 46% απαντά ότι δεν βοηθούν «καθόλου» τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια και το 33% απαντά «λίγο».

Επιπλέον, το 52% απαντά ότι δεν πιστεύει τις δηλώσεις της κυβέρνησης για αποκλιμάκωση των αυξήσεων στις τιμές, ειδικά στα είδη πρώτης ανάγκης.

Τέλος, το 72% των ενοικιαστών απαντά ότι δεν είχε επιπτώσεις από την άνοδο των τιμών των ενοικίων, έναντι 27% που απαντούν ότι μετακινήθηκαν σε μικρότερο και φθηνότερο χώρο.

Πηγή: thepresident.gr