Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του Canal Plus για τα τηλεοπτικά

0
161

Βαθιά οικονομική ανάσα πήρε η γαλλική λίγκα (LFP), καθώς δικαστήριο του Παρισιού απέρριψε την προσφυγή του Canal Plus που ζητούσε να ακυρωθεί η σύβαση, η οποία έχει διάρκεια έως το 2024.

Το τηλεοπτικό δίκτυο είχε υπογράψει τριετή σύμβαση, από το 2021 έως το 2024, ύψους 332εκ. ευρώ για να μεταδίδει τα δύο πιο δημοφιλή ματς του Σαββατοκύριακου. Ωστόσο ανέλαβε και τους υπόλοιπους οκτώ αγώνες έως το τέλος της σεζόν, μετά τη χρεωκοπία της Mediapro που είχε τα δικαιώματα για την τρέχουσα σεζόν.

Οι εκπρόσωποι του Canal Plus ζήτησαν ακύρωση της συμφωνίας καθώς θεωρούν ότι η χρεωκοπία της Mediapro ρίχνει αυτόματα την αξία του προϊόντος και συνεπώς τα 332εκ. ήταν πάρα πολλά.

Όμως η απόφαση του δικαστηρίου διατήρησε τη συμφωνία ως έχει, έτσι τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης τριετίας για τους δύο «καλούς» αγώνες παραμένουν στο Canal Plus, που ενημέρωσε ότι θα ασκήσει έφεση. Για τα υπόλοιπα οκτώ ματς της αγωνιστικής, όμως, θα υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους.

«Η LFP ελπίζει ότι η απόφαση αυτή αποτελεί διαβεβαίωση για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα και θα επιτρέψει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ώστε να τελειώσουμε τις διαπραγματεύσεις για την τριετία 2021-2024» αναφέρει η ανακοίνωση της Λίγκας.

Πηγή: thepresident.gr