Δ.Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα παλέψει για μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

0
80

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο επίσκεψης του στο νομό Πέλλας, συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με σωματεία και φορείς για τα ζητήματα της υγείας στο νομό.

«Είναι τεράστιες οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, σε όλο το νομό Πέλλας, έχει απαξιωθεί πλήρως η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τα Κέντρα Υγείας. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία σε όλες τις ειδικότητες, λείπουν ακτινολόγοι και μια σειρά άλλες ειδικότητες που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του νοσοκομείου» δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας μετά τη συνάντηση.

«Το ΚΚΕ, μαζί με τους εργαζόμενους εδώ στο νομό Πέλλας, θα παλέψει και στη Βουλή και στους αγώνες, για να γίνουν οι μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, για να φτιαχτούν οι απαραίτητες υποδομές, για να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας» τόνισε και επισήμανε καταλήγοντας στη δήλωσή του:

«Την ίδια στιγμή, τέθηκε το τεράστιο ζήτημα του νέου νομοσχεδίου που βρίσκεται υπό διαβούλευση από το υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να απορριφθεί όχι μόνο από τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους υγειονομικούς, αλλά να απορριφθεί από το σύνολο του ελληνικού λαού. Διότι είναι απαράδεκτο, ιδιωτικοποιεί παραπέρα την Υγεία, στέλνει το δημόσιο γιατρό, το δημόσιο νοσοκομείο στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, στους μεγάλους ιδιώτες επενδυτές στον τομέα της Υγείας.».

Πηγή: thepresident.gr