Βία και εκφοβισμός στα σχολεία: Σοκαριστικά περιστατικά ανηλίκων στην Αττική
Διακινούσαν τη φωτογραφία της 14χρονης στα social media ως καταζητούμενη. Προσκάλεσαν ανήλικους μαθητές να καταγράψουν τον άγριο ξυλοδαρμό της και την έψαχναν για σχεδόν μια ώρα στους δρόμους της Γλυφάδας. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής περιμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ενώ όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, τις επόμενες ημέρες θα καλέσουν και άλλους μαθητές που ήταν μπροστά στον ξυλοδαρμό της ανήλικης.

Μέχρι στιγμής, η 14χρονη έχει περιγράψει στις Αρχές τρία πρόσωπα, δηλαδή δύο 14χρονες συμμαθήτριές της και μια 16χρονη. Επίσης, εξετάζεται η εμπλοκή ενός 18χρονου, ο οποίος έχει περιγραφεί ως υποκινητής της επίθεσης και φέρεται να φοράει καπέλο και να έχει ένα χαρακτηριστικό τατουάζ στο λαιμό του. «Υπήρξε συνεννόηση μέσω Διαδικτύου, ώστε να μαζευτούν άτομα και να παρακολουθήσουν τις βίαιες πράξεις εναντίον της 14χρονης», υπογράμμισε ο δικηγόρος της οικογένειας του κοριτσιού, Μανώλης Γερακιός, αναφερόμενος στη δεύτερη επίθεση κατά της ανήλικης, η οποία είχε προηγηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου.

Εξίσου ανησυχητικό είναι ένα άλλο περιστατικό που σημειώθηκε πρόσφατα, όταν ένα 12χρονο αγόρι δέχτηκε επίθεση με φαλτσέτα από δύο 17χρονους μαθητές στο προαύλιο σχολείου τους στην Ερμιονίδα Αργολίδας. Οι πιτσιρικάδες ξύρισαν το μουστάκι του αγοριού, του έκλεψαν δύο ευρώ και μετά επέστρεψαν στις τάξεις τους ανενόχλητοι. Οι δύο μαθητές συνελήφθησαν μετά από καταγγελία του 12χρονου και της μητέρας του και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σωματική βλάβη, απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο πατέρας του ενός δράστη αναφέρθηκε στην κατάσταση λέγοντας ότι ο γιος του του αρέσει να ξυρίζει άλλους, αλλά παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος που πήρε το ξυράφι στο σχολείο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, μόνο στην Αττική, κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2024, έχουν διαχειριστεί 1.258 περιστατικά ανηλίκων παραβατικότητας, κυρίως κλοπών, ναρκωτικών και σωματικών βλαβών. Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν αύξηση και τον Σεπτέμβριο, καθώς πρόσφατα συνελήφθη ένας 17χρονος μαθητής Επαγγελματικού Λυκείου στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον άγριο ξυλοδαρμό ενός 16χρονου αγοριού στη Μεταμόρφωση. Οι δύο ανήλικοι φέρονται να είχαν συμφωνήσει να λύσουν τις διαφορές τους, αλλά τελικά ο 17χρονος επιτέθηκε στο θύμα, στέλνοντάς το στο νοσοκομείο.

Στη δεύτερη θέση στην κατηγορία των περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας βρίσκεται η Πελοπόννησος με 704 συμβάντα, ενώ ακολουθεί η Κρήτη με 701, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη με 649, και η Θεσσαλία με 575.

Πηγή: newsbomb.gr