Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ: Η Ρωσία ανασυντάσσεται, στρατολογεί και προσπαθεί να εξοπλιστεί εκ νέου

0
17

ΑΠΕ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν κάλεσε σήμερα τους συμμάχους να εντείνουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία κατά την έναρξη της συνάντησης δεκάδων υπουργών Άμυνας σε μια αεροπορική βάση στη Γερμανία, καθώς αυξάνεται η πίεση στο Βερολίνο να παραδώσει άρματα μάχης στο Κίεβο.

Το ΝΑΤΟ και υπουργοί Άμυνας από περίπου 50 χώρες συναντώνται στην Αεροπορική Βάση Ράμσταϊν, στην πιο πρόσφατη από μια σειρά διασκέψεων αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από σχεδόν 11 μήνες.

“Η Ρωσία ανασυντάσσεται, στρατολογεί και προσπαθεί να εξοπλιστεί εκ νέου”, είπε ο Όστιν κατά την έναρξη της διάσκεψης.

“Δεν είναι η στιγμή να επιβραδύνουμε. Είναι η ώρα να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ο ουκρανικός λαός μας παρακολουθεί”, είπε, χωρίς να κάνει ειδική αναφορά στα άρματα μάχης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν επιπρόσθετη στρατιωτική βοήθεια 2,5 δισ. δολαρίων χθες, Πέμπτη, η οποία θα περιλαμβάνει περισσότερα άρματα μάχης και πυρομαχικά.

Η Φινλανδία ανακοίνωσε νέα δωρεά αξίας περίπου 400 εκατ. ευρώ (435 εκατ. δολάρια) αμυντικού υλικού για την Ουκρανία, στην οποία δεν περιλαμβάνονται γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard 2 τα οποία έχει πει ότι θα μπορούσε επίσης να στείλει αν υπάρξει συμφωνία με τους συμμάχους.

Το Βερολίνο έχει τη δυνατότητα να προβάλει βέτο σε οποιαδήποτε απόφαση να εξαχθούν άρματα μάχης Leopard, που βρίσκονται στη διάθεση του στρατού χωρών μελών του ΝΑΤΟ σε όλη την Ευρώπη και θεωρούνται από ειδικούς στην άμυνα ως τα πλέον ενδεδειγμένα για την Ουκρανία.

Πηγή: thepresident.gr