Υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

0
54

Τηλεδιάσκεψη του Υπουργείου Υγείας με τους κορυφαίους λοιμοξιωλόγους της χώρας πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μέσα στην ημέρα, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας και την εξέταση των νεών επιδημιολογικών στοιχείων.

Όπως προκύπτει, οι επιστήμονες, συνιστούν στην πολιτική ηγεσία να κάνει υποχρεωτική τη χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, μιας και τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται φαινόμενα χαλάρωσης, αλλά και μερική αναζωπύρωση της επιδημίας.

Μόλις στις 7 Ιουλίου, έπαψε να ισχύει η υποχρέωση χρήσης μάσκας εντός των εμπορικών κέντρων από το καταναλωτικό κοινό, ενώ υποχρεωτική παραμένει ακόμη η χρήση της στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Υπέρ την αλλαγής χρήσης μάσκας τάχθηκε την Δευτέρα και η καθηγήτρια επιδημιολογίας κ. Λίνου, η οποία χαρακτήρισε «τεράστιο λάθος» την άρση του μέτρου για την υποχρεωτικότητα της μάσκας, σημειώνοντας ότι «η μάσκα είναι η τελευταία αναγκαία προστασία που έχουμε από τον κορωναϊό».

Σύμφωνα με την ίδια «παραπάνω από 55% των κρουσμάτων οφείλεται στην έλλειψη μάσκας και κυρίως στην έλλειψή της σε χώρους με κλιματισμό». «Αυτό που είναι το κύριο πρόβλημα είναι ότι όλοι επαναπαυτήκαμε» πρόσθεσε η κ. Λινού.

Σημειώνεται ότι το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας εφαρμόζεται ήδη σε ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: thepresident.gr