ΥΠΕΞ Βρετανίας: Οποιεσδήποτε ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία να μην γίνουν πρόσχημα για ρωσικό επανεξοπλισμό

0
78

ΑΠΕ

Οποιεσδήποτε ειρηνευτικές συνομιλίες όσον αφορά την Ουκρανία δεν θα πρέπει να επιτραπεί να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για τον ρωσικό επανεξοπλισμό, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της ,κως, προσθέτοντας ότι δεν έχει ενδείξεις πως η Μόσχα θα εισέλθει σε διαπραγματεύσεις καλόπιστα.

Ο Τζέιμς Κλέβερλι επανέλαβε επίσης ότι μολονότι η Βρετανία θέλει να δει την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών “το συντομότερο δυνατό”, η Ουκρανία θα πρέπει να ορίσει τις παραμέτρους για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση γίνει.

“Οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις χρειάζεται να είναι αληθινές, χρειάζεται να είναι ουσιαστικές, δεν μπορεί απλώς να αποτελέσουν πρόσχημα για τον ρωσικό επανεξοπλισμό και την περαιτέρω στρατολόγηση στρατιωτών”, δήλωσε ο Κλέβερλι στο δίκτυο Sky News.

“Δεν βλέπω πραγματικά καμία ένδειξη από τη ρωσική πλευρά που να μου να μου δίνει τη βεβαιότητα ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα εισερχόταν σε αυτές τις συνομιλίες καλόπιστα. Η ευρύτερη ρητορική εξακολουθεί να είναι πολύ συγκρουσιακή”, σημείωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: thepresident.gr