Υλοποιείται στον δήμο Μαραθώνα το σχέδιο για τη δημιουργία πάρκου στο Μάτι

0
30
ΑΠΕ

Τον περασμένο Φεβρουάριο (20/2/2022) το ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε παρουσιάσει αναλυτικά το σχέδιο της δημοτικής Αρχής του Μαραθώνα για την αξιοποίηση της ανοιχτής έκτασης των 130 στρεμμάτων στο Μάτι, την οποία θα μετέτρεπε σ’ ένα μεγάλο πάρκο, απόλυτα εναρμονισμένο με το περιβάλλον και με σεβασμό στη δασική νομοθεσία. Οι εργασίες πλέον ξεκίνησαν, με στόχο να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο πάρκο πρασίνου, άθλησης και αναψυχής στην Ανατολική Αττική.

Η έκταση αυτή ανήκε στο ΝΑΤ και φιλοξενούσε κάποτε παιδικές κατασκηνώσεις, οι οποίες όμως δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια κι έτσι αυτό το κομμάτι γης έμενε έρημο, άδειο και ανεκμετάλλευτο, ενώ η φωτιά του 2018 είχε περάσει από μέσα του. Σύμφωνα με το σχέδιο, οι εργασίες που θα γίνουν είναι ήπιου χαρακτήρα, με υποδομές για οικογένειες και παιδιά, για την τρίτη ηλικία και για ΑμεΑ.

Συγκεκριμένα τα έργα που θα γίνουν περιλαμβάνουν:

– Πλούσια φύτευση σε όλο τον χώρο.

– Όργανα παιδικής χαράς.

– Ποδηλατόδρομο.

– Χώρο περιπάτου περίπου 2 χλμ.

– Πάρκο ανακύκλωσης.

– Χώρους δημιουργικού παιχνιδιού για όλες τις ηλικίες.

– Φυτικό «λαβύρινθο».

– Επιμορφωτικό κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης παιδιών.

– Πάρκο περιβαλλοντικής αγωγής παιδιών.

– Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών.

– Χώρο ανάπαυσης και ξεκούρασης.

– Γήπεδα μπιτς βόλεϊ, αντισφαίρισης και 5×5.

– Χώρο για mountain bike.

– Χώρο περιήγησης και παρατήρησης.

– Χώρο υπαίθριων εκδηλώσεων.

Με την εκκίνηση των εργασιών, ο δήμαρχος Στέργιος Τσίρκας ευχαρίστησε και πάλι τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί από την πρώτη στιγμή είχε ανταποκριθεί θετικά στον στόχο που είχε τεθεί για ένα έργο πνοής στην τόσο ταλαιπωρημένη περιοχή.

Πηγή: thepresident.gr