Το πρώτο Ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου στην Ελλάδα στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας
Το Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας» θα μετατραπεί στο πρώτο Ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου στην Ελλάδα, σημειώνοντας σημαντική πρόοδο στην υγειονομική περίθαλψη της χώρας. Η διαπίστευση του Κέντρου έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2025 και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των 2.000.000 ευρώ.

Η λειτουργία του Ολοκληρωμένου Κέντρου Καρκίνου στοχεύει στην παροχή εξειδικευμένης, πολυτομεακής και εξατομικευμένης φροντίδας για τους ασθενείς με καρκίνο, εστιάζοντας στην ποιότητα των υπηρεσιών και στην πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες. Το κέντρο θα προσφέρει πλήρεις υπηρεσίες που περιλαμβάνουν πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και υποστήριξη για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Ο υπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, επισκέφθηκε το νοσοκομείο και δήλωσε: «Η δημιουργία του πρώτου Ολοκληρωμένου Κέντρου Καρκίνου στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” σηματοδοτεί μια νέα εποχή στη φροντίδα των ασθενών με καρκίνο στην Ελλάδα. Η φροντίδα θα είναι πλέον περισσότερο εστιασμένη στον ασθενή, εξασφαλίζοντας την πρόσβαση σε σύγχρονες θεραπείες και την υποστήριξη που χρειάζονται τόσο οι ασθενείς όσο και οι οικογένειές τους».

To νέο Κέντρο θα παρέχει υπηρεσίες αιχμής με πρόσβαση σε κλινικές δοκιμές και καινοτόμες θεραπείες, δίνοντας την ευκαιρία στους ασθενείς να λάβουν τις πιο σύγχρονες διαθέσιμες θεραπείες. Οι ομάδες εξειδικευμένων ιατρών από διάφορους τομείς θα συνεργάζονται για την ανάπτυξη εξατομικευμένων σχεδίων θεραπείας και θα προσφέρουν υποστήριξη και επιβίωση, που είναι καθοριστικές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική του υπουργείου Υγείας για τη βελτίωση της ποιότητας της υγειονομικής φροντίδας και την προώθηση καινοτομιών στην αντιμετώπιση σοβαρών νοσημάτων.

Πηγή: newsbomb.gr