Υφυπ. Τουρισμού Γερμανίας: Να παραμείνουμε προσεκτικοί ώστε να κάνουμε διακοπές το Πάσχα

0
108
ΑΠΕ

Ο Τόμας Μπαράις, υφυπουργός Τουρισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, κάλεσε σήμερα τους πολίτες να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί, ώστε να μπορέσουν να κάνουν διακοπές το Πάσχα. Ελπίζει δε ότι μετά την προσεχή διάσκεψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδίων στις 22 Μαρτίου θα γίνουν βήματα για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στους τομείς της εστίασης και του τουρισμού.

«Είμαι τώρα λίγο πιο αισιόδοξος διότι τις επόμενες μέρες θα χαλαρώσουν βήμα προς βήμα τα περιοριστικά μέτρα μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης και κρατιδίων. Τρέφω μεγάλες ελπίδες ότι μετά την επόμενη διάσκεψή τους στις 22 Μαρτίου, η εστίαση και τα ξενοδοχεία θα μπορούν επίσης να ανοίξουν», δήλωσε σήμερα στο πρώτο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας ARD ο υφυπουργός Τουρισμού Τόμας Μπαράις.

«Ωστόσο, η ασφάλεια παραμένει η ύψιστη προτεραιότητα. Πρέπει απλώς να είμαστε προσεκτικοί και πάλι, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε διακοπές μετά τις 22 Μαρτίου, αυτό είναι σημαντικό επίσης για τις διακοπές του Πάσχα και του Αγίου Πνεύματος. Η εστίαση και ο τουρισμός είναι προετοιμασμένοι και η νέα στρατηγική των διαγνωστικών τεστ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι μια καλή βάση για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε αυτούς τους τομείς», πρόσθεσε. Ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός δεν ανέφερε εν τούτοις συγκεκριμένα μέτρα για το πώς θα εκκινήσει ξανά ο τουρισμός.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θέλει επί του παρόντος να δεσμευτεί λόγω της αβέβαιης κατάστασης των μολύνσεων για τις διακοπές του Πάσχα (4 Απριλίου) και για το αν θα είναι δυνατά τα ταξίδια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό κατά την περίοδο αυτή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ ερωτηθείς σχετικά σήμερα παρέπεμψε «στις επόμενες διαβουλεύσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδίων, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 22 Μαρτίου, για την πολιτική η οποία θα ακολουθηθεί στο θέμα του κορονοϊού. Σε αυτό το πλαίσιο, θα συζητηθεί επίσης το θέμα των διακοπών του Πάσχα», είπε.

Πηγή: thepresident.gr