Ξεκινά σήμερα online το SNF Conference

0
53
stavrosNiarxos_Thepresident.
EUROKINISSI

Το ετήσιο SNF Conference θα ανοίξει τις διαδικτυακές πύλες του σήμερα, Δευτέρα, 22 Ιουνίου στις 18:30, φιλοξενώντας ομιλητές που θα αποπειραθούν να προσεγγίσουν από τη δική τους οπτική γωνία θέματα που μας αφορούν όλους. Ο διάλογος θα ξεκινήσει με ένα «ταξίδι» στο παρελθόν, διερευνώντας κατά πόσο ιδέες που έχουν αναδυθεί σε προηγούμενες συζητήσεις είναι εφαρμόσιμες στο σήμερα, για να καταλήξει σε φλέγοντα ερωτήματα για ένα μέλλον που φέρει τα σημάδια μίας παγκόσμιας πανδημίας. Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρύτερου Summer Nostos Festival RetroFuture, το οποίο γίνεται διαδικτυακά, από τις 21 έως τις 28 Ιουνίου 2020.

Πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνσηwww.SNFConference.org. Το συνέδριο παρουσιάζει και συντονίζει η διευθύνουσα σύμβουλος του iMEdD, εκτελεστική διευθύντρια των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ και δημοσιογράφος, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020

Με το βλέμμα στραμμένο στο Παρελθόν και στο Μέλλον

18:30-19:30

«Το SNF Conference ξεκίνησε το 2012, εν μέσω< μίας άλλης μεγάλης ανατροπής, της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. Προσκαλέσαμε ξανά ορισμένους από τους προηγούμενους ομιλητές για να διερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι ιδέες που μοιράστηκαν σε προηγούμενα συνέδρια σχετικά με κρίσιμα ζητήματα μπορούν να εφαρμοστούν στην παρούσα κατάσταση και στις πιθανές εκδοχές του μέλλοντός μας. Θα εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο ο δημόσιος χώρος αλλάζει και αμφισβητείται, τον ρόλο της φιλανθρωπίας και των πολιτιστικών ιδρυμάτων στην αντιμετώπιση των κρίσεων και τον ρόλο της ηθικής στη διαμόρφωση των δημόσιων επιλογών μας», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Συμμετέχουν: Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ruth Faden, ιδρύτρια Ινστιτούτο Βιοηθικής Berman, Πανεπιστημίου Johns Hopkins, Bill T. Jones, συνιδρυτής, καλλιτεχνικός διευθυντής New York Live Arts, Eric Klinenberg, διευθυντής Institute for Public Knowledge, NYU, Alan Stoga, πρόεδρος Tällberg Foundation.

Αναγέννηση, Επαναδημιουργία, και Επιστροφή: Ερωτήσεις για τη μετά-COVID Εποχή

19:30-20:30

Πώς μπορεί να μοιάζει ο κόσμος μας και ποιες επιλογές μπορεί να αντιμετωπίσουμε στη μετά-COVID εποχή; Πώς μπορεί να αλλάξει η πρακτική της δημόσιας υγείας; Πώς μπορεί να αλλάξουν και να εξελιχθούν -θετικά ή αρνητικά- τα θεσμικά όργανα της κοινωνίας μας; Πώς μπορεί να αλλάξει ο χώρος της εργασίας; Πώς μπορεί να αλλάξει το παγκόσμιο κοινωνικό συμβόλαιο; Και πώς μπορούμε να κάνουμε το άλμα προς τα μπρος, προς ένα νέο και πιο βιώσιμο μέλλον;

Συμμετέχουν: Νικόλας Α. Χρηστάκης, διευθυντής Εργαστήριο Ανθρώπινης Φύσης, Πανεπιστήμιο Yale, Hilary Cottam, κοινωνική επιχειρηματίας και συγγραφέας OBE, Aarathi Krishnan, σύμβουλος για το Μέλλον της Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Στρατηγικού Σχεδιασμού, Andrew Zolli, αντιπρόεδρος Planet Inc. και συγγραφέας.

Πηγή: thepresident.gr