Βρετανία: Ο Μπ.Τζόνσον στηρίζει την αρχηγό της Σκότλαντ Γιαρντ

0
48
ΑΠΕ

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε σήμερα την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο της επικεφαλής της αστυνομίας του Λονδίνου, μετά την επέμβαση των δυνάμεων επιβολής του νόμου, που επικρίθηκε σφόδρα, κατά τη διάρκεια μιας ολονυχτίας στη μνήμη της 33χρονης Σάρα Έβεραρντ, ο θάνατος της οποίας σόκαρε τη Βρετανία.

Τα πλάνα που δείχνουν νεαρές γυναίκες να ακινητοποιούνται και να τους φορούν χειροπέδες αστυνομικοί το Σάββατο το βράδι, κατά τη διάρκεια της ολονυχτίας, που δεν είχε επιτραπεί από τις αρχές λόγω της καραντίνας, προκάλεσαν αγανάκτηση, η οποία προστέθηκε στο σοκ της κοινής γνώμης από την εξαφάνιση την 3η Μαρτίου της Σάρας Έβεραρντ στο νότιο Λονδίνο.

Η σορός της βρέθηκε σε δάσος στο Κεντ (νοτιοανατολικά). Ένας αστυνομικός ηλικίας 48 ετών κατηγορείται για την απαγωγή και δολοφονία της κοπέλας και παραμένει υπό κράτηση.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Κόβεντρι, ο Μπόρις Τζόνσον ερωτήθηκε εάν συνεχίζει να εμπιστεύεται στην αρχηγό της Σκότλαντ Γιαρντ Κρεσίνα Ντικ.

«Ναι», απάντησε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, προσθέτοντας πως η αστυνομία κάνει «μια πολύ πολύ δύσκολη δουλειά».

«Όμως, είναι σαφές ότι οι σκηνές που παρακολουθήσαμε ήταν πολύ ανησυχητικές», συνέχισε ο Τζόνσον, κρίνοντας «σωστό» που ξεκίνησε έρευνα του επικεφαλής επιθεωρητή των δυνάμεων της αστυνομίας με επίκεντρο την επέμβαση των δυνάμεων επιβολής του νόμου εκείνο το βράδυ.

«Η χώρα παραμένει σοκαρισμένη και πονάει για όσα συνέβησαν στη Σάρα Έβεραρντ και εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βρούμε απαντήσεις», δήλωσε ο συντηρητικός πρωθυπουργός.

Πηγή: thepresident.gr