Βρετανία – Έρευνα: 1 στους 5 με συμπτώματα κορωνοϊού θα έκανε τεστ

0
91
ΑΠΕ

Μόνο ένας στους πέντε Βρετανούς με συμπτώματα covid-19 έχει κάνει ή θα έκανε διαγνωστικό τεστ, σύμφωνα με έρευνα που εντόπισε ότι όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα τείνουν περισσότερο να μην τηρούν τους κανόνες για τον περιορισμό της πανδημίας.

Το 18% όσων συμμετείχε στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal δήλωσε ότι έκανε ή θα έκανε διαγνωστικό τεστ για κορονοϊό μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων. Το 42,5% απάντησε εξάλλου ότι θα συμμορφωνόταν πλήρως στους κανόνες καραντίνας.

“Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας”, δήλωσε η Σούζαν Μίτσι μία από τις συντάκτριες της έρευνας καθηγήτρια ψυχολογίας των ασθενειών στο University College London μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC. “Πιστεύω ότι, με δεδομένο ότι τα ημερήσια κρούσματα παραμένουν γύρω στις 4,000, είναι πραγματικά ένας τομέας στον οποίο θα πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε προόδους”.

Η Μίτσι επεσήμανε ότι οι ερωτηθέντες δήλωσαν στους ερευνητές ότι δεν τηρούν τα μέτρα καραντίνας διότι πρέπει να βγουν από το σπίτι τους για να προμηθευτούν τα απαραίτητα, να φροντίσουν κάποιον ή να πάνε στη δουλειά τους, συχνά εργασίες με χαμηλό ημερομίσθιο.

Η ίδια εξήγησε ότι αναπτυσσόμενες χώρες, όπως το Βιετνάμ, προσφέρουν οικονομική βοήθεια προκειμένου να βοηθήσουν τους πολίτες να τηρήσουν τους κανόνες αυτοαπομόνωσης.

Η έρευνα βασίστηκε στις απαντήσεις 53.880 ανθρώπων, κάποιοι από τους οποίους είχαν προσβληθεί από covid-19, από πέρυσι τον Μάρτιο ως τις 27 Ιανουαρίου 2021.

Πηγή: thepresident.gr