Βραζιλία: Πάνω από 17.000 κρούσματα και 307 θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες.

0
148
ΑΠΕ

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 17.246 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 301 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της χώρας, ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου, δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για τις καθυστερήσεις ως προς την έναρξη της ανοσοποίησης του πληθυσμού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει ως εδώ τους 190.795 νεκρούς επί συνόλου περίπου 7,5 εκατομμυρίων μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος, ο οποίος υποβαθμίζει εξαρχής τη σοβαρότητα της κρίσης, επικρίνεται για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία και τελευταία για τις καθυστερήσεις και την έλλειψη σαφήνειας και διαφάνειας ως προς τον εμβολιασμό του πληθυσμού, την ώρα που ο υπόλοιπος κόσμος σπεύδει να αρχίσει την ανοσοποίηση.

Χθες, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν αισθάνεται να πιέζεται εξαιτίας των επικρίσεων για τις καθυστερήσεις στον εμβολιασμό.

«Κανένας δεν με πιέζει για τίποτα. Δεν δίνω δεκάρα γι’ αυτό», απάντησε, όπως καταγράφεται σε βίντεο που μεταδόθηκε από το CNN Brasil.

Η Βραζιλία κατατάσσεται 2η παγκοσμίως σε αριθμό θανάτων εξαιτίας της πανδημίας, πίσω από τις ΗΠΑ, και 3η σε αριθμό κρουσμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Πηγή: thepresident.gr