Τζάνετ Γέλεν: Η αμερικανική οικονομία δεν υπερθερμαίνεται

0
50

ΑΠΕ

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε σήμερα πως δεν θεωρεί ότι η αμερικανική οικονομία υπερθερμαίνεται και ότι ενώ ο πληθωρισμός είναι υψηλότερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σχετίζεται με τα προβλήματα από την πανδημία της COVID-19.

«Δεν θα έλεγα ότι η αμερικανική οικονομία αυτή τη στιγμή υπερθερμαίνεται, συνεχίζουμε να είμαστε 5 εκατ. θέσεις εργασίας κάτω από εκεί που ήμασταν πριν από την πανδημία και η συμμετοχή του εργατικού δυναμικού έχει μειωθεί και οι λόγοι σχετίζονται με την πανδημία», δήλωσε η Γέλεν σε συνέντευξη Τύπου στο Δουβλίνο.

Η Γέλεν προέβλεψε ότι οι περιορισμοί στην παροχή εργασίας και τα προβλήματα στον εφοδιασμό θα αμβλυνθούν καθώς η πανδημία τίθεται υπό έλεγχο, σημειώνοντας ότι η αύξηση στη ζήτηση για διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ σημειώνεται σε μια περίοδο κατά την οποία είναι δύσκολο να προμηθευτεί κανείς κάποια από αυτά τα προϊόντα.

«Πιστεύω καθώς ξεπερνάμε την πανδημία ότι αυτές οι πιέσεις χαλαρώνουν και υπό αυτήν την έννοια, πιστεύω ότι ο πληθωρισμός είναι μεταβατικός, και δεν έχουμε μια οικονομία που από μακροπρόθεσμη άποψη υπερθερμαίνεται».

Πηγή: thepresident.gr