Τζ.Σάλιβαν: Θα συνεχίσουμε να θέτουμε το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία

0
48

Unsplash

Εποικοδομητική και ειλικρινή χαρακτήρισε τη συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου, Τζo Μπάιντεν, με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν.

Ο κ. Σάλιβαν, μιλώντας για τη συνάντηση, ανέφερε τα εξής: «Ήταν εποικοδομητική και ειλικρινής. Και κάλυψε ένα μεγάλο εύρος περιφερειακών και παγκόσμιων θεμάτων. Και ναι κάλυψε το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας, και των κανόνων δικαίου. Και κοιτάξτε, αυτό που είπε ο Πρόεδρος ήταν, ότι θα συνεχίσουμε να θέτουμε αυτά τα θέματα διότι αυτοί είμαστε ως χώρα, και έτσι είναι ως Πρόεδρος. Και οποιαδήποτε τριβή προκληθεί, δεν θα μας αποτρέψει από το να μιλάμε για αυτά τα θέματα δημόσια και ειλικρινά, εγείροντας τις ανησυχίες μας με εσάς.

Εννοείται, ότι πιστεύουμε το ΝΑΤΟ, ως συμμαχία, θα πρέπει να ασχολείται κα να ενθαρρύνεται, πάρα πολύ, για μια βαθιά δέσμευση στις δημοκρατικές παραδόσεις και αξίες, οι οποίες το καθόρισαν από την αρχή. Και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτό. Θα εργαστούμε σε αυτό με την Τουρκία. θα εργαστούμε σε αυτό με άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ, που έχουν θέματα με υποχώρηση της δημοκρατίας στο εσωτερικό τους.»

Πηγή: thepresident.gr