Τσούφη: Καταστροφικές οι επιλογές Κεραμέως για την παιδεία

0
17

Eurokinissi

«Η κυβέρνηση δε δεσμεύεται για μόνιμους διορισμούς στα σχολεία παρά το μεγάλο αριθμό αναπληρωτών, των κενών στη γενική και την ειδική εκπαίδευση, όπως και τον μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων» τόνισε η Μερόπη Τζούφη, σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε πως η κυβέρνηση υπερθεματίζει για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Όμως αδιαφορεί για τις εκρηκτικές συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία λόγω της πανδημίας, της τηλεκπαίδευσης, αλλά και των μεταρρυθμίσεων «Κεραμέως».

Πιο ειδικά αναφέρθηκε στην τράπεζα θεμάτων και την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, υπογραμμίζοντας πως αποτελούν παράδειγμα καταστροφικής πολιτικής για τη δημόσια εκπαίδευση. Παράλληλα υπενθύμισε την απαξίωση των πανεπιστημίων και την αναβάθμιση των πτυχίων των κολεγίων, υπογραμμίζοντας πως το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΝΔ ήταν και παραμένει στραμμένο προς την ιδιωτική εκπαίδευση.

Πηγή: thepresident.gr