Τουρκία: Δικαστήριο απέρριψε έφεση κούρδου πολιτικού παρά την απόφαση του ΕΔΑΔ!

0
145
ΑΠΕ

Δικαστήριο της Άγκυρας απέρριψε χθες Σάββατο, επικαλούμενο έναν τεχνικό λόγο, την έφεση που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης γνωστού κούρδου πολιτικού προκειμένου να επιτύχουν την άμεση αποφυλάκισή του, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό ειδήσεων Anadolu.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) ζήτησε η Τουρκία να απελευθερώσει τον Σελαχατίν Ντεμίρτας, τον πρώην συμπρόεδρο του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), αποφαινόμενο ότι η φυλάκισή του παραβιάζει δικαιώματά του.

Το τουρκικό δικαστήριο μολαταύτα αποφάσισε χθες ότι ο Ντεμίρτας πρέπει να παραμείνει πίσω από τα σίδερα, διότι δεν υπάρχει επίσημη μετάφραση στα τουρκικά της απόφασης του ΕΔΑΔ, ανέφερε το Ανατολή.

Ο Ντεμίρτας παραμένει προφυλακισμένος από τον Νοέμβριο του 2016, καθώς τον βαρύνουν διάφορες κατηγορίες περί «τρομοκρατίας».

Το δικαστήριο της Άγκυρας ανέφερε ότι αναμένει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να του διαβιβάσει επίσημη μετάφραση της απόφασης του ΕΔΑΔ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε την απόφαση του δικαστηρίου του Στρασβούργου, βλέποντας σε αυτήν μια «πολιτική» και «υποκριτική» παρέμβαση και χαρακτηρίζοντας «τρομοκράτη» τον Ντεμίρτας.

Με δεδομένο ότι η Τουρκία είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, του οποίου το ΕΔΑΔ είναι ο δικαστικός βραχίονας, οι αποφάσεις αυτού του τελευταία είναι νομικά δεσμευτικές για τη χώρα.

Πηγή: thepresident.gr