Το Oruc Reis απέπλευσε με συνοδεία πολεμικών πλοίων. Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

0
46
EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς το τουρκικός ερευνητικό πλοίο Oruc Reis έχει αποπλεύσει συνοδευόμενο από αριθμό μονάδων του τουρκικού Στόλου, μετά τη NAVTEX για έρευνες ανοιχτά του Καστελλόριζου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων με αντικείμενο την εκτίμηση της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται πως Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, για περίπου ίδια περιοχή που περιγραφόταν σε προηγούμενη ΝΑVΤΕΧ  που είχε εκδώσει προ 20ημέρου, για το ίδιο πλοίο, το οποίο, ωστόσο, τότε δεν έπλευσε προς τη συγκεκριμένη περιοχή.

Σήμερα, όπως έγινε γνωστό, το Oruc Reis έχει αποπλεύσει συνοδευόμενο από τα βοηθητικά πλοία και αριθμό μονάδων του τουρκικού Στόλου που παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Εκτάκτως, θα συνεδριάσει στις 12:00 υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Πηγή: thepresident.gr