Το Κρεμλίνο καταγγέλλει την απουσία επικρίσεων από τη διεθνή κοινότητα για τα ουκρανικά πλήγματα στο Μπέλγκοροντ

0
39

Το Κρεμλίνο κατήγγειλε σήμερα την απουσία επικρίσεων από τη διεθνή κοινότητα μετά τα ουκρανικά πλήγματα στη ρωσική περιοχή Μπέλγκοροντ, στη μεθόριο με την Ουκρανία, όπου η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι απώθησε μεγάλη επίθεση.

“Η διεθνής κοινότητα έχει κάθε δυνατότητα να δει τις εικόνες, να διαβάσει άρθρα όπου περιγράφονται τα πλήγματα σε κτήρια κατοικιών, κοινωνικές υποδομές κ.λπ.”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Κι ακόμη ούτε μία λέξη που θα επέκρινε ή θα καταδίκαζε το καθεστώς του Κιέβου γι΄αυτό”, είπε, διαβεβαιώνοντας πως η επίθεση αυτή δεν θα έχει “καμία επίδραση” στη διεξαγωγή της ρωσικής στρατιωτικής εκστρατείας στην Ουκρανία.

Ο ρωσικός στρατός δήλωσε σήμερα ότι κινητοποίησε την αεροπορία και το πυροβολικό του προκειμένου να απωθήσει ουκρανική επίθεση εναντίον της μεθοριακής περιοχής Μπέλγκοροντ, όπου σημειώνονται σφοδροί βομβαρδισμοί τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν εκεί σήμερα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο Πεσκόφ υπογράμμισε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν λαμβάνει “συνεχώς” πληροφορίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας και τις τοπικές αρχές και πως ο πρόεδρος ασχολείται “ενεργά” με την παροχή βοήθειας στους αμάχους που φεύγουν για να γλιτώσουν από τις μάχες.

Προχθές Τρίτη, η Μόσχα επλήγη από επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) χωρίς προηγούμενο, κάνοντας λόγο για δύο ελαφρά τραυματίες και μικρές υλικές ζημιές.

Αντιδρώντας στην επίθεση αυτή, εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας είχε διαβεβαιώσει πως η Ουάσινγκτον δεν υποστηρίζει “τις επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας” και επικεντρώνεται στην παροχή στο Κίεβο εξοπλισμών και εκπαίδευσης.

Πηγή: thepresident.gr